MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Eylem hazırlığında yakalanan IŞİD'li serbest bırakıldı
Türkiye
11 Kasım 2022 Cuma 12:27

Eylem hazırlığında yakalanan IŞİD'li serbest bırakıldı

İstanbul’da IŞİD’e yönelik polis ekiplerince düzenlenen operasyonda bir Libya diğeri Suriyeli 2 şüpheli yakalandı. IŞİD üyelerinden Libya uyruklu Mohamed M.A.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, örgüt üyesi Zaher S.'nin ise serbest bırakıldığı öğrenildi.

Operasyon, İstanbul TEM (Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü) ekiplerince gerçekleştirildi. Polis ekiplerince yapılan çalışmalarda,  IŞİD ile bağlantılı 2 şüpheli belirlendi. IŞİD'in faaliyetlerinin yoğunlaştığı çatışma bölgelerinde aktif olan şüphelilerin İstanbul'da ikamet ettikleri adresler tespit edildi.

İKİ ŞÜPHELİ DE YAKALANDI

Örgüt saflarında bulunan ve bir süredir İstanbul’da oldukları belirlenen Libya uyruklu Mohamed M.A.A. ve Suriyeli Zaher S. ‘yı fiziki ve teknik takibe alan polis, 2 Kasım’da Esenyurt ve Sultanbeyli’de belirlenen adreslere operasyon düzenledi.

Özel Harekat Timlerinin de katıldığı baskınlarda, IŞİD’in silahlı faaliyetlerinde yer aldıkları öne sürülen 2 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin eylem hazırlığında oldukları öğrenildi.

Terör şüphelisi 2 kişinin saklandıkları adreslerde ve üzerlerinde örgütsel doküman ve dijital materyal ele geçirildi. Emniyet birimlerince dijitallerde yapılan incelemelerde, örgütsel içerikli belge ve şüphelilerin birinin uzun namlulu silahla çekilmiş fotoğrafı ortaya çıktı.

BİRİ TUTUKLANDI, DİĞERİNE ADLİ KONTROL

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde sorguya alınan her iki şüpheli, işlemlerinin ardından 3 Kasım’da Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.

IŞİD üyelerinden Libya uyruklu Mohamed M.A.A. çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, örgüt üyesi Zaher S.’nin ise “adli kontrol hükümleri” uyarınca tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir