SONKALE- Olay, bugün saat 19,45 sıralarında, Narlıdere'deki İsmail Cem Caddesi üzerindeki Ahmet Kurtuluş'a ait evde yaşandı. İddiaya göre, denetimli serbestlik bürosunda çalıştığını ve polis olduğunu söyleyen kimliği belirsiz kişi, Ahmet Kurtuluş’un kapısını çalıp içeri girdi. Bir anda pompalı tüfeği çıkaran saldırgan, Kurtuluş’a ateş etti. Saldırgan hızla olay yerinden uzaklaşırken, ağır yaralanan Ahmet Kurtuluş çevredilerce yapılan ilk müdahale sonrası hastaneye kaldırıldı. Dokuz Eylül Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Kurtuluş tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Saldırı ile ilgili soruşturma başlatan polis, Ahmet Kurtuluş'un evinden çıkan ve üzerinde polis yeleği olduğu belirtilen saldırganın kimliğinin belirlenmesi için çevredeki güvenlik kameralarını ve MOBESE kameralarını incelemeye aldı.
GEÇEN AYLARDA SERBEST BIRAKILMIŞTI
Geçen aylarda denetimli serbestlikle ev hapsine alınan AK Parti İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Ahmet Kurtuluş, kamuoyunda "FETÖ Borsası" davası olarak bilinen, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 69 sanıklı suç örgütü davasından yargılanıyordu. Kurtuluş’un “suç örgütü hiyerarşisine girmeden örgüte bilerek ve isteyerek yardım etme”, “soruşturma gizliliğini ihlal”,“kişiyi nitelikli hürriyetinden yoksun kılma, nitelikli yağma”,“suçluyu kayırma”,“kişisel verilerin hukuka aykırı verilmesi” suçlarını işlediği iddia ediliyordu.
"FETÖ ŞÜPHELİLERİNİ ÇETEYE SIZDIRIYORDU"
İddianamede, Ahmet Kurtuluş ve İzmir İl Emniyet Müdürlüğü eski İstihbarat Şube Müdürü Kudret Dikmen'in liderliğini Serkan Kurtuluş’un yaptığı suç örgütüyle irtibatlı olduğu ileri sürülüyordu. Kudret Dikmen’in gözaltına alınacak olan FETÖ şüphelilerinin listesini önceden Ahmet Kurtuluş aracılığıyla çeteye sızdırdığı, çetenin de "MİT’e çalışıyoruz, devlet arkamızda" diyerek listede adı bulunan kişilere ulaşıp tehditle para kopardığı iddia ediliyordu. Emniyet müdürü Dikmen de Kurtuluş gibi bir süre önce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.
ÇETE LİDERİ İADE EDİLMEDİ
Öte yandan, İnterpol tarafından yakalanan Serkan Kurtuluş’un bürokratik nedenlerden dolayı halen Türkiye’ye iade edilmediği öne sürülmüştü.