MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oylarını kullandı!
Güncel
28 Mayıs 2023 Pazar 12:34

Erdoğan ve Kılıçdaroğlu oylarını kullandı!

Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da oylarını kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cumhurbaşkanı seçimi ikinci turu için İstanbul Üsküdar'daki Saffet Çebi Ortaokulu'nda oyunu kullandı. 

''SADECE İKİ ADAY SÖZ KONUSU''

Burada gazetecilere konuşan Erdoğan, "İkinci turu da 28 Mayıs’ta gerçekleştiriyoruz. Burada partiler yok 1 metro boyunda pusula yok. Sadece 2 aday söz konusu. Bu iki adaya halkımız oyunu vereceği için seri şekilde oylama bitecektir. Türk demokrasi hayatında ilk defa böyle bir oylama şahit olduğumuz vaka, ve bu dünya tarihinde yüzde 90’a varan katılımla gerçekleşen yok. Demokratik mücadelesini en güzel şekilde verdi. Ülkemiz milletimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Katılım son ana kadar rehavete ulaşmadan gerçekleşmesini vatandaşlarımdan rica ediyorum'' dedi. 

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da bulunan Arjantin İlkokulunda oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu'na eşi Selvi Kılıçdaroğlu eşlik etti.

Kılıçdaroğlu oy kullanma işlemini tamamlamasının ardından kameralar karşısında açıklama yaptı.

OTORİTER REJİMDEN KURTULMAK İÇİN... 

Kılıçdaroğlu, "Baskıdan kurtulmak için, otoriter bir yönetimden kurtulmak için, bu ülkeye gerçek anlamda özgürlüğün ve demokrasinin gelmesi için bütün vatandaşlarımı sandığa davet ediyorum" dedi.

Arjantin İlkokulu'nda oyunu kullanan Kılıçdaroğlu, "Oyları kullansınlar sonrasında sandığa sahip çıksınlar. Bu seçim çok zor koşullarda gerçekleşen seçimdir. Her türlü karalama, iftira yapıldı. Ben halkın sağduyusuna güveniyorum. Mutlaka bu ülkeye demokrasi, özgürlükk gelecek. İnsanlar huzur içinde bu ülkenin sokaklarında gezebilecek, siyasetçileri eleştirebilecek" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir