MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erdoğan fotoğrafına kola dökmüşlerdi! Savcı, beraatlerine itiraz etti
Güncel
13 Mayıs 2025 Salı 10:53

Erdoğan fotoğrafına kola dökmüşlerdi! Savcı, beraatlerine itiraz etti

İsrail'i protesto amacıyla gazlı içeceği Ak Parti Gemlik İlçe Başkanlığı önüne ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafına döktükleri gerekçesiyle haklarında dava açılan iki sanığın beraatına hükmedilmişti. Gemlik Cumhuriyet Savcısı, beraat kararına itiraz etti.

İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto amacıyla gazlı içeceği Ak Parti Gemlik İlçe Başkanlığı önüne ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafına döktükleri gerekçesiyle haklarında "siyasi parti malına zarar vermek", "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından dava açılan iki sanığın beraatına hükmedilmişti.

Gemlik Cumhuriyet Savcısı, beraat kararına itiraz ederek konuyu istinaf mahkemesine taşıdı.

Savcılık itiraz dilekçesinde, esas hakkındakini mütalaasını hatırlatarak, "Sanıkların iştirak iradesiyle Ak Parti Gemlik İlçe Başkanlığı giriş kapısına gittiklerini, çalkaladıkları gazlı içeceği Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafı ile binanın içerisine doğru döktüklerini" ifade ederek, "İçeceği Cumhurbaşkanı'nın resmine dökmekten ibaret fiillerinin onur, şeref ve saygınlığı rencide edici boyutta olduğu, bahse konu fiillerin Cumhurbaşkanına hakaret suçuna temas ettiği anlaşılmıştır" görüşüne verdi.

Cumhuriyet savcısı, sanıkların "siyasi parti malına zarar verme", "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik" suçlarından cezalandırılmaları gerektiğini belirterek, beraat kararının hukuki olmadığını savundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2025 Son Kale İzmir