MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Efes Selçuk'ta JES'e karşı büyük direniş...
Güncel
15 Ekim 2024 Salı 13:57

Efes Selçuk'ta JES'e karşı büyük direniş...

Efes Selçuk’un Havutçulu, Çamlık ve Gökçealan köylerini kapsayan, daha önce iki kez iptal edilmesine rağmen yeniden gündeme gelen jeotermal enerji santrali (JES) projesine karşı büyük direniş başlatıldı. Havutçulu Köyü'nde düzenlenen 'JES'e hayır' eylemine yoğun katılım olurken, halkın katılım toplantısı için gelen firma yetkilileri köye sokulmadı. 

SONKALEİZMİR-Efes Selçuk Belediyesi ve Selçuk Kent Konseyi öncülüğünde sivil toplum örgütleri, çevreciler ve yurttaşların yoğun katılımı ile 'JES'e hayır' eylemi düzenlendi.

Eyleme Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu destek verdi.  

Daha önce iki kez iptal edilen ancak yeniden ÇED süreci başlatılan jeotermal enerji santrali projesi için planlanan halkın katılım toplantısı direniş nedeniyle yapılmadı, firma yetkilileri köye sokulmadı. 



"JES'e hayır, hayata evet", "Efes'in nefesine dokunma", "Dumanı zehirli, bu nasıl enerji", "JES mi, no" yazılı dövizler açıp sloganlar atan vatandaşlar jeotermal enerji santraline karşı tek yürek oldu. 

BAŞKAN SENGEL: BİZİM ÜZÜME, İNCİRE İHTİYACIMIZ VAR

Efes Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, proje ile ilgili geçmişte iki kez iptal kararı verildiğine dikkat çekerek, "5-6 yıl önce aynı firma Havutçulu’da ve Naifli’de yeni kuyu açmak istedi. O zaman da dava açtık, direndik ve girişimi ortadan kaldırdık. İkinci girişimi de aynı şekilde iptal ettirdik. Bizim plansız enerjiye ihtiyacımız yok. Bizim incire, üzüme, geleceğe, temiz suya, temiz havaya ve sağlıklı geleceğe ihtiyacımız var" dedi.



BAŞKAN GÜNEL: HAYAT DEVAM ETMEZ

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel de Aydın halkının toprağına olan bağlılığına vurgu yaparak, "Onlar yüzyıllardır bu toprakları kazıyor, işliyor. Eğer enerji adı altında burayı kazarsanız insanlarımız aç kalır. Hayat devam etmez" diye konuştu.



CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ise şunları kaydetti:

"Dağlarından bal, ovalarından yağ akan bu coğrafyadan ne istiyorlar? Bunların tek bildiği rant. İstiyorlar ki her yer beton olsun. Köylü de istiyor ki incirini toplasın, zeytinini diksin. Bunlara kalırsa açız. Vatandan yana olmayan, topraktan yana olan sudan yana olan Selçuk Belediye başkanımız ile gurur duyuyorum. Bu mücadelede asla yalnız yürümeyeceksiniz."
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir