MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Efes Selçuk'ta Halk Oyunları Şenliği!
Yerel Yönetimler
21 Mayıs 2024 Salı 10:13

Efes Selçuk'ta Halk Oyunları Şenliği!

Efes Selçuk Belediyesi tarafından 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında düzenlenen Efes Selçuk Uluslararası Halk Oyunları Şenliği yerli ve yabancı halk oyunları ekiplerini buluşturdu.

İstasyon Meydanı’nda düzenlenen şenlikte Efes Selçuk ve İzmir’in yanı sıra Polonya ve Ukrayna’dan gelen halk oyunları ekiplerinin gösterileri de Efes Selçuklular tarafından beğeniyle izlendi.

Farklı kültürleri bir araya getirmek ve tanıtmak, halklar arasındaki dostluk bağlarını sanatla güçlendirmek için düzenlenen Efes Selçuk Uluslararası Halk Oyunları Şenliği, katılımcı ekiplerin Atatürk Anıtı önünde bir araya gelmesiyle başladı. Atatürk Anıtı önünden İstasyon Meydanı’na vatandaşlarla birlikte kortej halinde yürüyen halk oyunları ekipleri performansları ile büyük alkış aldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından ilk olarak sahneye çıkan Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin zeybek gösterisinin ardından konuk halk oyunları ekipleri birbirinden özgün performansları ile şenliğe renk kattı.

Şenlik programı kapsamında etkinlikte yer alan Efes Selçuk Belediyesi Yıldızlar Karma Zeybek Ekibi, Efes Selçuk Belediyesi Minikler Karma Zeybek Ekibi, Efes Selçuk Belediyesi Modern Dans Ekibi, FOMGED İzmir Folklor Müzik Gençlik Kulübü ve Hancı Halk Oyunları Ekibi’nin yanı sıra Ukrayna Halk Oyunları Ekibi ve Polonya Halk Oyunları Ekibi sahneye çıkarak performanslarını sergilediler.  

Kültürleri ve halkları müzikle buluşturan Uluslararası Halk Oyunları Şenliği, Efes Selçuk Belediyesi Halk Oyunları eğitmenleri Ulaş Erol, Yeşim Erol, Cafer Çoban ve misafir olan halk oyunları ekiplerinin eğitmenlerine Efes Selçuk Belediye Başkan Yardımcısı Bilgi Keskin tarafından Efes Selçuk'u simgeleyen Artemis Heykeli verilmesi ile son buldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir