MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ESHOT'a 1 milyar 840 milyonluk borçlanma yetkisi!
Yerel Yönetimler
12 Ağustos 2024 Pazartesi 19:56

ESHOT'a 1 milyar 840 milyonluk borçlanma yetkisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde ESHOT'a otobüs alımı, görev-hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve diğer yatırımları gerçekleştirebilmek amacıyla 1 milyar 840 milyonluk borçlanma yetkisi verildi. 

SONKALEİZMİR-İzmir Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı meclisinde ESHOT'a 1 milyar 840 milyonluk borçlanma yetkisi verildi. Mecliste oylanan ve oybirliği ile kabul edilen ilgili madde şöyle:

"2. ESHOT Genel Müdürlüğünün 2024 Mali Yılı Bütçesinde otobüs alımı ile görev ve hizmetlerinin gerektirdiği giderleri karşılamak ve diğer yatırımları gerçekleştirebilmek amacıyla, en son kesinleşmiş bütçe gelirlerinin 213 sayılı Vergi Usul Kanununa göre belirlenecek yeniden değerleme oranıyla artırılan miktarlarının yılı içinde yüzde onunu geçen 1.840.000.000,00-TL iç borçlanma için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından onay alınması, söz konusu kredi için Belediyemizin garantör olması, garantörlük kapsamında her türlü işlemin yapılması ve kredi kullanımı ile ilgili her türlü sözleşme, taahhütname, protokolleri düzenleyip imzalanması için münferiden işlem yapmak üzere Büyükşehir Belediye Başkanına yetki verilmesi hususlarının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu Raporu. (ESHOT-Mali Hizmetler Dai.Bşk.E.213016/E.2045189)
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir