MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünya voleybolunun kalbi Dikili'de atacak!
Yerel Yönetimler
11 Mart 2022 Cuma 09:23

Dünya voleybolunun kalbi Dikili'de atacak!

İzmir'in eşsiz doğası ve mavisiyle turizm cennetlerinden Dikili, Plaj Voleybolu U19 Dünya Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. 12-14 Eylül'de Dikili Belediyesi Plaj Sporları Tesisleri'nde yapılacak organizasyonda 32 ülkeden 64 takım mücadele edecek. 

Dünyanın 22 kilometre ile en uzun plajlarından birine sahip olan İzmir'in Dikili ilçesi, Tayland'ın Phuket Adası, Portekiz'in Porto, Çin'in Nanjing ve Meksika'nın Acapulco şehirlerinin ardından voleybolun en prestijli organizasyonlarından birine ev sahipliği yapacak.

Dikili Belediyesi'nin ana sponsorluğunda, Uluslararası Voleybol Federasyonu ve Türkiye Voleybol Federasyonu'nun düzenlediği U19 Dünya Şampiyonası'nda kadınlar ve erkeklerde 32 ülkeden 64 takım mücadele edecek. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin çabaları ile ilçeye kazandırılan turnuva Dikili Belediyesi Plaj Sporları Tesis'nde yapılacak. Dikili'de dapa önce de Türkiye Voleybol Federasyonunun düzenlediği 2021 Türkiye Pro Beach Tour’un bir etabı yapılmıştı.

Dikili Belediye Başkanı Adil Kırgöz çok önemli bir turnuvaya ev sahipliği yapacak olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek şöyle konuştu:

"İlçemizi her açıdan ulusal ve uluslararası arenada geliştirmenin daha da yukarıya taşımanın çabası içindeyiz. Böylesine önemli bir spor etkinliğine ev sahipliği yapacak olmak gurur verici. Aynı zamanda spora verdiğimiz önemin de en dikkat çeken göstergelerinden biri. Dikili gerçekten bir cennet. Başta bu  organizasyonun ilçemizde yapılacak olmasına büyük katkı sağlayan ve Dikili’mizin dünyanın yakından tanıdığı marka kentlerle aynı kategoride yer almasına vesile olan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer  olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.  U19 milli takımımız ile birlikte tüm sporculara şimdiden başarılar diliyorum. Kendilerini Türk misafirperverliğinin en iyi örneklerinden biri ile ağırlayacağız. Aynı zamanda ilçemizin de 100.kurtuluş yıldönümü olan 14 Eylül’ü sabırsızlıkla bekliyoruz.”   

 

 

 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir