MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dünya çocukları için İzmir'de özel etkinlik
Yerel Yönetimler
27 Haziran 2019 Perşembe 18:24

Dünya çocukları için İzmir'de özel etkinlik

Almanya'nın Bonn kentinde düzenlenen 10. İklim Konferansı'na katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çocuklarda iklim değişikliği farkındalığını arttırmak için İzmir’de özel bir etkinlik yapılmasını önerdi. İzmir'de dünya çocuklarını buluşturacak bu etkinlik Sürdürülebilir Kentler Birliği üyesi ülkeler tarafından ilgiyle karşılandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'in yeni üyesi olduğu, merkezi Bonn'da bulunan Uluslararası Sürdürülebilir Kentler Birliği'nin (ICLEI) düzenlediği 10. İklim Konferansı'na katılıyor. 500'ün üzerinde kenti bir araya getiren, yerel düzeyde iklimi koruma, iklim değişikliğiyle ile mücadele ve çözüm önerilerinin ele alındığı konferansla ilgili sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Başkan Soyer, "Dirençli Kentler Zirvesi’nde ICLEI ve Bonn Belediye Başkanı Ashok Sridharan ile görüşmemizin ardından, çocuklarda iklim değişikliği farkındalığını arttırmak için İzmir’de yapılacak özel bir etkinlik önerisinde bulundum. Önerim üye kentler tarafından ilgiyle karşılandı" dedi.

İŞBİRLİĞİ ŞART

Başkan Soyer, "Son olarak küresel sorunlar karşısında uluslararası işbirliği giderek önem kazanıyor. Birleşmiş Milletler Bonn Ofisi'nde yetkililerle yaptığım görüşmelerde bu küresel sorunun ancak kentler arası dayanışma ve işbirliği ile çözülebileceğini vurguladım" ifadelerine yer verdi.

Başkan Soyer'in İzmir'i ve Türkiye'yi temsil ettiği ICLEI 10. İklim Konferansı yarın da devam edecek.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir