MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Down sendromlu çocuklara temel afet bilinci eğitimi!
Yerel Yönetimler
29 Eylül 2024 Pazar 10:24

Down sendromlu çocuklara temel afet bilinci eğitimi!

Bornova Belediyesi, İzmir Down Sendromlular Derneği üyeleri ve ailelerine “Temel Afet Bilinci Eğitimi” verdi. Dezavantajlı grupların da afetlere daha hazırlıklı hale gelmesini amaçlayan eğitimlerin süreceği belirtildi.

Bornova Belediyesi Nevzat Kavalar Kültür Merkezi’nde düzenlenen eğitimi Bornova Belediyesi Afet İşleri Müdürü ve İzmir Jeofizik Mühendisleri Odası Başkanı Sinancan Öziçer verdi.

Yoğun bir ilgiyle gerçekleştirilen eğitimde afet sırasında alınması gereken tedbirler, afet anındaki doğru davranışlar ve afet sonrasında izlenecek yollar detaylı olarak anlatıldı. Deprem anında yıkıntıların arasında zarar görmemek için nasıl hayat üçgeni oluşturulacağı uygulamalı olarak gösterildi. İnsan yaşamında belki de bir kez yaşanabilecek büyük afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine vurgu yapıldı.

Eğitimler sürecek

Bornova Belediye Başkanı Ömer Eşki, afetlere hazırlığın çok yönlü bir çalışma gerektirdiğini belirterek, “Öncelikle yaşadığımız evlerde basit önlemler almamız gerekiyor. Çok kısa sürelerde büyük zararlara yol açan afetlerin ilk anlarında yapılacaklar hayat kurtarabiliyor. Bu nedenle yapılacakların önceden planlanması ve hazırlıklı olunması çok önemli. İzmir Down Sendromlular Derneği üyeleriyle yaptığımız gibi dezavantajlı grupları dahil ederek eğitimlerimizi Bornovalılara ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir