MENÜ
İzmir 20°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doların artışına tepki gösteren öğrencilere kantinci ve polis müdahalesi!
Güvenlik
26 Kasım 2021 Cuma 16:44

Doların artışına tepki gösteren öğrencilere kantinci ve polis müdahalesi!

Ege Üniversitesi'nde bir grup öğrenci, dolardaki rekor artışı protesto etmek için basın açıklaması yaptı. Açıklama yapan gruptan bir kız öğrenciyi kantin işletmecisinin susturmaya çalışıp iteklemesi dikkati çekti. Öğrencilere daha sonra okuldaki özel güvenlik görevlileri ve polis müdahale etti. Arbede yaşandı.

SONKALEİZMİR-Ege Üniversitesi'nin Bornova'daki kampüsünde Özgürlükçü Gençlik Birliği üyesi öğrenciler, Türk lirasının dolar karşısında rekor düzeyde değer kaybıyla ilgili açıklama yapmak istedi. Kantinde yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"20 yıldır iktidarda olan AKP hükümetinin uyguladığı politikalar sonucu uzun süredir ekonomik kriz içerisindeyiz. Onlar kendi haber medya kanallarından her şeyi güllük gülistanlık, kimse yoksulluk çekmiyormuş gibi gösterse bile cebimizdeki telefonlardan ekonomik durumlarımızı belirlese bile, bu politikaların sonucunu en ağır şekilde yaşayan kesimlerden birisi de biz üniversite öğrencileriyiz. Çünkü bizim yoksullaştığımız her an bizim cebimizden çalınıyor ve bizden çalınanlar onların ceplerine gidiyor. 650 TL burs gözünüze dizinize dursun diyorlar. Bizim temel ihtiyaçlarımız bile lüks haline geldi. Doğalgazı açmamızı lüks, yemek yememiz lüks, kitap almamız lüks... Alamıyoruz, geçinemiyoruz. Bunun sorumlusu da AKP hükümetidir. Buradan AKP hükümetini teşhir ediyoruz. Tüm bunlara karşı üniversite öğrencileri olarak sesimizi çıkartmak zorundayız. Çünkü bizden çalınanlar aynı zamanda geleceğimizdir. Herkesi ses çıkarmaya davet ediyoruz."

Kantin işletmecisi olduğu belirtilen kişi, açıklama sırasında öğrencileri engellemeye çalıştı. Öğrencilerin önüne geçtiği kişinin, açıklama yapan gruptaki bir kızı susturmaya çalışıp iteklemesi dikkati çekti.

Öğrencilere daha sonra okuldaki özel güvenlik görevlileri ve polis müdahale etti. Arbede yaşandı. O anlara ilişkin görüntüler, öğrencilerin cep telefonu kameralarına yansıdı.

  Haberin Videosu

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir