MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dolarda son durum...
Ekonomi
2 Aralık 2020 Çarşamba 10:12

Dolarda son durum...

Dolar kurunda 7,80 seviyesi üzerindeki seyir devam ediyor. Piyasalarda koronavirüs salgınında dünyada olduğu gibi Türkiye'de de yaşanan hızlanmanın ardından açıklanan yeni önlemlerin ekonomiye etkisi takip ediliyor.

Dolar/TL 8 seviyesinin hemen altında yatay bir seyir izlerken piyasalarda küresel gelişmeler corona virüsünde artan yayılım ve lokallerin döviz işlemleri izleniyor.

Dolar/TL 8.58 zirvesinden ekonomi yönetiminde değişimle birlikte daha ortodoks politikalara geçiş beklentileriyle gerilediği 7.5’li seviyelerde lokal döviz altın alımlarıyla kalıcı olamamış ve 8 seviyesine yükselişti. Bu yükseliş ardından ise kur 7.8 civarında genel olarak yatay bir seyir izledi.

  • DOLAR

    7.8146(%-0.17)

  • EURO

    9.431(%-0.21)

  • ALTIN

    455.701(%-0.23)

 

Küresel piyasalarda Asya borsaları bazı yatırımcıların rekor seviyelere yükselişlerin ardından kar realizasyonuna gitmesiyle ilk işlemlerdeki kazanımlarını azaltsa da, ABD’nin ek ekonomik destek vereceğine ve koronavirüs aşısına yönelik umutlar piyasa genelindeki risk iştahını destekledi. Bankacılar yılın geri kalanında yabancıların hacimlerinin yavaş yavaş azalacağı ve yeni pozisyon alma isteğinin 2021 yılına kalacağını belirtiyorlar.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir