MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dolar yeniden kritik seviyede!
Ekonomi
10 Aralık 2021 Cuma 10:09

Dolar yeniden kritik seviyede!

Dolar/TL'de bu sabah 13,90 seviyesi görüldü. Geçen hafta Merkez Bankası kur 13,80'in üzerini gördüğünde müdahale etmişti.

Dolar/TL hafta boyunca sürdürdüğü tarihi zirvelerin hemen altındaki seyrine haftanın son işlem gününde de devam ediyor. Bugün güne 13,78 seviyelerinden başlayan dolar/TL’de 13,90 seviyesi görüldü.
Merkez Bankası (TCMB), 1 Aralık ve 3 Aralık tarihlerinde kur bu seviyelerdeyken döviz kurlarına dolar satarak doğrudan müdahale etmişti.

Piyasalarda bugün saat 10.00’da açıklanacak olan işsizlik verileri ve TCMB piyasa katılımcıları anketi izlenecek. Yurtdışında ise İngiltere sanayi üretimi ile Almanya ve ABD enflasyon verileri izlenecek veriler arasında yer alıyor.

MÜDAHALE SÜRECEK Mİ?
Kur tarihi zirvelerine çok yakın seyrini sürdürürken, geçen hafta döviz piyasasına müdahale eden TCMB’den bu müdahaleleri sürdürüp sürdürmeyeceği de yakından izleniyor.

TL’nin geçen hafta sığ piyasada 14 seviyesini görmesinin ardından TCMB iki defa dolar satarak piyasaya müdahale etti. TCMB’nin iki müdahalesi de kurun 13.8 seviyesinin üzerine çıkmasıyla başladı.

Hafta başından bu yana en yüksek 13.9 seviyesinden geri dönen dolar/TL bu sabah 08.40’ta 13.7700/13.8060 düzeyindeydi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir