MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dolar haftaya rekorla başladı!
Ekonomi
22 Mayıs 2023 Pazartesi 09:13

Dolar haftaya rekorla başladı!

Dolar/TL bankalararası piyasada 20,18'e kadar yükseldi ve cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turunun yapılacağı yeni haftaya rekorla başladı.

Dolar/TL, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tur oylamasının yapılacağı yeni haftaya rekorla başladı.


Bu sabah bankalararası piyasada ilk kez 20 seviyesinin üzerini görerek 20,18’e kadar çıkan ve rekor kıran dolar/TL kuru, 19,8250 seviyesinde dengelendi.

Bu verilere göre, TL dolar karşısında seçim öncesine göre yüzde 1.24 değer kaybederken, depremden bugüne yüzde 5, yılbaşından bugüne ise yüzde 5.6 kayıp yaşadı.

Piyasalarda TL’nin daha çok değer kaybetmesi gerektiğine yönelik beklenti döviz talebini artırırken ekonomi yönetiminin istikrarlı TL olarak nitelediği bu sistemde rezerv kaybetmeye devam ediyor.

ERDOĞAN, FAİZİ DÜŞÜRMEYE DEVAM EDECEKLERİNİ SÖYLEDİ
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan geçen hafta CNN International’a açıklamalarda bulunmuş ve yeniden seçilmesi halinde faizi düşürmeye devam edeceğini söylemişti.

Bu röportajın ardından CNN’de “Türkiye’nin büyük ekonomik kumarı devam edecek gibi görünüyor” başlığıyla yayımlanan analizde TL’nin baskı altında kalacağı ifade edilmişti.

‘TL BU YIL CİDDİ BASKI ALTINDA KALACAK’
Öte yandan, Capital Economics'ten James Reilly geçen hafta pazartesi günü yayınladığı bir notta, “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın pazar günü Türkiye'de cumhurbaşkanlığı seçimlerinde beklenmedik şekilde güçlü bir performans sergilemesi, ortodoks politikaya dönüşün her zamankinden daha uzak göründüğü anlamına geliyor. Sonuç olarak, Türk Lirası bu yıl ciddi bir baskı altında kalacak gibi görünüyor” ifadelerine yer verilmişti.

JPMorgan analistleri ise geçen hafta yaptıkları açıklamada “Türkiye'nin enflasyonu düşürmesi, finansal istikrarı koruması ve ekonomiyi seçimlerin sonuçları ne olursa olsun sürdürülebilir bir büyüme yoluna sokması gerekecek” demişti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir