MENÜ
İzmir 20°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doğa katliamını İZSU önledi!
Güncel
5 Nisan 2023 Çarşamba 13:17

Doğa katliamını İZSU önledi!

İzmir'in Ödemiş İlçesi'nde yapılması planlanan mermer ocağı başvurusu , İZSU'nun olumsuz görüşü doğrultusunda sonlandırıldı. Ormanlık alanda yapılması planlanan proje bölge halkının da tepkisini çekmişti. 

SONKALEİZMİR - Mehmet Mete tarafından Ödemiş, Çamyayla Mahallesi'ndeki 97 hektarlık alanda B Grubu Mermer Ocağı kurulması için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvuru yapılmıştı. 

Çamyayla Mahallesi'ne sadece 560 metre uzaklıkta olan proje bölge halkının tepkisini çekmişti. Yılda 64 bin 800 ton mermer üretimi yapılması planlanan,1/100 bin ölçekli çevre düzeni planında ''orman alanı'' olarak gözüken projeyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı. 

16 milyon 976 bin TL bedelli projeyle ilgili İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü olumsuz görüş bildirdi. Bu gelişme üzerine bakanlık ÇED sürecinin sonlandırıldığını duyurdu.

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

''İzmir İli, Ödemiş İlçesi, Çamyayla Mahallesi Mevkiinde,  Mehmet METE tarafından yapılması planlanan "II- B Grubu Mermer Ocağı (Rn:201500505, Er:3301850)"  projesinin ÇED süreci İzmir Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü'nün  olumsuz görüşü doğrultusunda, ÇED Yönetmeliğinin  5. Maddesi  2 (a)  bendi uyarınca  sonlandırılmıştır.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir