MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dikili'de binlerce dönümlük arazi elektrik üretim tesisi olacak!
Güncel
18 Ocak 2023 Çarşamba 11:33

Dikili'de binlerce dönümlük arazi elektrik üretim tesisi olacak!

Milli Emlak, İzmir'in Dikili İlçesi'ndeki 2 bin 701 dönüm arazinin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması için kiralanacağını duyurdu. 30 yıllığına kiralanacak dev araziler üzerinde güneş, rüzgar, jeotermal, hidrolik veya biyokütle enerjisine dayalı üretim tesisi kurulabilecek. 

SONKALEİZMİR - Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, son günlerde İzmir'de sayıları giderek artan ve vatandaşların tepkisini çeken RES, GES gibi elektrik üretim tesislerine yenilerini eklemek için ihaleye çıkıyor. 

Dikili Milli Emlak Şefliği, ilçedeki 4 dev araziyi arazinin yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması için kiralayacağını duyurdu. Dikili İlçesi, Samanlık ve Mazılı mahallelerindeki 4 araziyi 30 yıllığına kiralamak için ihaleye çıkılacak. 


İlk yıl için Samanlık Mahallesi'ndeki 252 bin metrekarelik araziye 89 bin, aynı mahalledeki 82 bin metrekarelik araziye ise 29 bin TL muhammen bedel biçildi. 


Kiralanacak diğer iki arazi ise Mazılı Mahallesi sınırları içerisinde kalıyor. Bin 800 dönümlük dev arazi için 660 bin, 483 bin metrekarelik arazi için ise 170 bin TL muhammen bedel belirlendi. 


Pazarlık usulü ile yapılması planlanan ihale 31 ocak günü Dikili Müftülüğü Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilecek. 

Kiralanacak araziler ve özellikleri şu şekilde:


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir