MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Destici asgari ücret için rakam verdi!
Güncel
22 Aralık 2022 Perşembe 08:33

Destici asgari ücret için rakam verdi!

Asgari ücretin yeni yılda ne kadar olacağı merakla bekleniyor. 2023 yılı asgari ücretin açıklanmasına kısa süre kala, Cumhur İttifakı üyesi Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici'den yeni bir açıklama geldi.  

Milyonlarca çalışan, bugün  açıklanacak olan asgari ücrete odaklanmış durumda. 2023 yılı asgari ücretin belirlenmesi için son görüşmeler de yapıldı. Asgari ücretin açıklanmasına saatler kalan BBP lideri Mustafa Destici, zam oranı ve rakam konusunda açıklama yaptı. Destici, Ankara'da bir otelde düzenlenen Bilgilendirme, İstişare ve Dayanışma Toplantısı'nda, iş dünyasından isimler ve basın mensuplarıyla bir araya geldi.

"ASGARİ ÜCRETTE YÜZDE 50 ARTIŞ..."
Destici, partisinin asgari ücrette refah payıyla birlikte yüzde 50 artış önerdiğini aktararak, "Son görüşmede iş dünyasının da bu rakamlara yaklaştığını biliyorum. Yarın en az yüzde 50'lik bir artışla, 8 bin liranın üzerinde bir rakam olacağını ümit ediyorum." dedi.

Asgari ücretin, "asgari hane geçim rakamı" gibi belirlenmeye çalışıldığını ifade eden Destici, asgari ücretin, çalışan işçinin emeğinin karşılığı olduğunu belirtti ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu benzeri bir komisyon kurularak, "asgari hane geçim rakamının" belirlemesini önerdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir