MENÜ
İzmir 19°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dervişoğlu- Çıray arasında yüksek gerilim...
Politika
27 Nisan 2023 Perşembe 10:59

Dervişoğlu- Çıray arasında yüksek gerilim...

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu ile İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray arasındaki gerilim iyice tırmanıyor. Çıray'ın İYİ Parti İzmir İl Kongresi'ne yönelik sözleri Dervişoğlu'nu kızdırdı. Dervişoğlu, kongrede kendisinin desteklediği adayın kaybettiğini söyleyen Çıray'a "Sen kongre sürecinde tarafsızlık teranelerinde bulunan, çeyrek adamların arkasında saklanan bir siyasi sahtekar ve zafer hırsızısın" ifadeleri ile yüklendi.

SONKALEİZMİR- İYİ Parti İzmir'de seçim sürecine girilmesine rağmen iki İzmir milletvekili arasındaki gerilim tırmanıyor. İYİ Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, önceki gün CNN Türk yayına katılıp kendisiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun Çıray'a sert tepki gösterdi. Çıray'ın İzmir il başkanlığı seçiminde Dervişoğlu’nun desteklediği adayın kaybettiğini, kendi desteklediği adayın kazandığını söylemesi ipleri iyice gerdi.

‘Sahtekar, zafer hırsızı, utanmaz’… İYİ Parti’de yüksek gerilim!

Çıray'ın sözlerine sosyal medya hesabından yanıt veren İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, "Sen kongre sürecinde tarafsızlık teranelerinde bulunan, çeyrek adamların arkasında saklanan bir siyasi sahtekar ve zafer hırsızısın" ifadelerini kullandı.

Müsavat Dervişoğlu, kongrede kimseyi desteklemediğini vurgularken, "Kongrede desteklediğim il başkan adayının olduğuna dair tek bir açıklamanı göster siyaseti bırakacağım. Utanmazlığın da bir sınırı vardır ama utanması olana… 14 Mayısı bekle!" dedi.

ÇIRAY: TABANLA İLGİLİ PROBLEMİM YOK!

Milletvekili aday listeleri açıklandıktan sonra aday adaylığını geri çeken ve partisine yönelik sert eleştirilerde bulunan Aytun Çıray, CNN Türk'te katıldığı programda ise şunları söylemişti:

"Ben bu partinin kurucu genel sekreteriyim. Birçok bölgede ittifaklar konusunda, Millet İttifakı konusunda, diğer konularda katkısı olmuş birisiyim. Benim taban sorunum da yok. Belki yakından takip edilmez, çok önemli bir iş değildir ama son yapılan İzmir'deki il başkanlığı seçiminde Müsavat Dervişoğlu bir aday çıkardı, ben bir aday çıkardım, benim çıkardığım aday kazandı. Benim tabanla ilgili bir problemim yok. Hiç kimseyle bir problemim yok, ben sadece ilkesel davranıyorum." 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir