MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Depremzedelerin toplantısına sadece CHP'liler katıldı
Güncel
19 Mart 2022 Cumartesi 16:31

Depremzedelerin toplantısına sadece CHP'liler katıldı

İzmir'de depremzedelerin sorunlarını aktarmak için düzenlediği toplantıya davet edilmesine karşın AK Parti, MHP, İYİ Parti milletvekilleri ve il başkanları katılmadı. Sadece CHP'li İzmir milletvekilleri ve İl Başkanı Deniz Yücel'in katıldığı toplantıda konuşan İzmir Depremzedeleri Dayanışma Derneği (İZDEDA) Başkanı Haydar Özkan, "Çok üzgünüm. Hayal kırıklığı yaşadık" dedi.

SONKALEİZMİR- İzmir'de bir türlü çözülmeyen depremezede yurttaşların sorunlarıyla ilgili Tarihi Havagazı Fabrikası'nda 4 siyasi partinin temsilcilerinin katılımıyla bir toplantı düzenleneceği duyurulmuştu. İZDEDA tarafından CHP, AK Parti, İYİ Parti ve MHP'li milletvekillerine, il başkanlarına çağrıda bulunulmuştu. Ancak bugün saat 10.00'da düzenlenen toplantıya CHP'nin dışında hiçbir partiden katılım gösterilmedi.

İZDEDA Başkanı Haydar Özkan’ın davetiye yolladığı toplantıya, depremzedelerin yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP Milletvekilleri Ednan Arslan, Bedri Serter, Murat Bakan, Kamil Okyay Sındır, Tacettin Bayır ve Sevda Erdan Kılıç katıldı.

"3-4 HAFTADIR GÜNDEMDEYDİ, ÜZGÜNÜZ..."

Gözler ise AK Parti, İYİ Parti ve MHP’li siyasetçileri aradı. Bir konuşma yapan İZDEDA Başkanı Haydar Özkan, “Biz bütün partileri çağırdık, 28 milletvekillerimizi, 4 il başkanımızı çağırdık. Yaklaşık 3-4 haftadır bu konu gündemdeydi. AK Parti İl Başkanımızla CHP İl Başkanımız konuyu görüşmüşlerdi, katılacaklardı, katılmadılar" dedi.

Özkan şöyle devam etti: "Çok üzgünüm, depremzede gerçeğinde siyaset yapmadıklarını söylediler ama depremzedelerin yapmış olduğu toplantıya katılmadılar. Hayal kırıklığı yaşadık. Herkes burada olsaydı, kötü düşünmek istemiyoruz, bulundukları yerden katkı sunacaklardır herhalde...Gelmeyen milletvekillerimize de bu dosyaları il başkanlıkları aracılığıyla teslim edeceğiz, herkesin konuya çözüm üretmesi gerekiyor. Bizim dertlerimiz 1 partilik değil, bütün partilerin konuya çözüm üretmesi gerekiyor. Milletvekillerini bir araya toplasaydık çok güzel olacaktı. Vekillerimiz belediye ile devlet arasında koordine sağlayabilirlerdi, krediler konusunda, kanunlaşması gereken konularda daha hızlı bir hareket olanağı sağlanabilirdi.”

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de diğer partilerden katılım olmamasına üzüldüğünü belirterek, "Herkes burada olsaydı daha iyi olurdu. Elimizden geleni, üstümüze düşen yapacağız" dedi.

SORUMLULUKTAN KAÇTILAR!

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter ise “Geleceğini düşünüyorduk ama maalesef Cumhur İttifakı’nın vekilleri yine bu sorumluluktan kaçtılar. Bu bir sorumluluk. Bu dernek çatısı altında depremde mağdur olan aileler topluluğu var ve şu anda evlerine ulaşamamış durumdalar. Acılarını sindirememiş vaziyetteler. Problemlerine ortak olmak ve el birliği ile çözmek bizim asli görevimiz milletvekili olarak. Burada depremde mağdur olanların problemlerini masaya yatırdık sonuçta da nasıl bir yol haritası izleyebiliriz dedik ama tabi ki hükümetin elinde. Çevre Bakanlığı olduğu için bu problemi çözecek olan tek yetkili makam. Cumhurbaşkanı ve Çevre Bakanlığı’nın vereceği kararlar. Büyükşehirimizin de yapmak istediklerini bakanlık elinden geldiğince törpülemekte ve engellemekte. Bunu da gözlemlemekteyiz" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan da depremin siyaset üstü bir konu olduğuna işaret etti. Depremzedelerin sorunlarının bir an önce çözülmesi gerektiğini vurguladı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir