MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
’Delibo’’ Bornovalılarla buluştu
Kültür-Sanat
10 Aralık 2021 Cuma 09:27

’Delibo’’ Bornovalılarla buluştu

Bornova Belediyesi, Murat Uyurkulak’ın aynı adlı romanından sahneye uyarlanan ’’Delibo’’ adlı tiyatro oyununu sanatseverlerle buluşturdu.

Tiyatro Alesta tarafından sahnelenen, Yönetmenleğini Orçun Ucal’ın üstlendiği ve Mehmet Şerif Tozlu’nun sergilediği oyun Bornovalılardan yoğun ilgi gördü.

Toplumsal Araştırmalar Kültür ve Sanat İçin Vakıf (TAKSAV), tarafından bu yıl 9'uncusu düzenlenen İzmir Tiyatro Festivali kapsamında sergilenen oyun, Bornova Belediyesi Çamdibi Nedret Güvenç sahnesinde tiyartoseverlerle buluştu. Tek perdelik oyunun sonunda sanatçılara plaket verilerek teşekkür edildi.

Vatandaşlara tiyatroyu sevdirmek ve sanatı daha çok insana ulaştırabilmek amacıyla festivalde yer aldıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, “Bornovalılara sanat farkındalığı kazandırmak, sanata yönlendirmek ve yeni sanatçıları keşfetmek için sanatın ve sanatçının destekçisi oluyoruz ve olmaya desvam edeceğiz”dedi.

Delibo

Kaybolmuş bir gençlik, unutulmaya çalışılan bir aşk ve bir telefonla geri gelen geçmişin alatıldığı oyunun konusu ise şöyle: Yusuf., 18 yıl önce, 18 yaşının ilk dakikasında hayatını mahvedip terk ettiği Bornova'ya bir telefonla dönmeye karar verir. Çocukluk kahramanı Delibo kaybolmuştur. Çocukluk aşkı Yasemin'le bir yandan Delibo aranır bir yandan da hasır altı edilen geçmişle hesaplaşılır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir