MENÜ
İzmir 30°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Danıştay zeytinlik talanına ''dur'' dedi!
Güncel
19 Eylül 2022 Pazartesi 15:25

Danıştay zeytinlik talanına ''dur'' dedi!

Danıştay, zeytinlik alanları madenciliğe açan yönetmelikle ilgili davada kararını açıkladı.

Danıştay, zeytinlik alanlarında madencilik yapılmasına izin veren yönetmelikle ilgili kritik davada kararını verdi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, zeytinlik alanlarda madencilik faaliyetleri yapılmasının önüne açan bir yönetmelik değişikliği yayımlamıştı. Yönetmelikte, “madencilik faaliyeti yürütecek kişinin faaliyetlerin bitiminde sahayı rehabilite ederek eski hale getireceğini taahhüt etmesi şartıyla” bu alanların madenciliğe açılacağı belirtilmişti.

Danıştay’dan zeytinlik kararı
Bu yönetmeliğe karşı birçok kişi ve kurum dava açmıştı. Muğla Milletvekili Prof. Dr. Metin Ergun’un açtığı davayı görüşen Danıştay 8. Daire, yürütmeyi durdurma kararı verdi.

Konuya ilişkin açıklama yapan Metin Ergun, şu ifadeleri kullandı:

“Danıştay, zeytinlik sahalarıyla ilgili yalnızca kanunla düzenleme yapılabileceği gerekçesiyle Bakanlığın bu konuda yönetmelik çıkarma yetkisinin bulunmadığını vurgulamıştır. Danıştay üyelerimizi vermiş oldukları bu karardan dolayı kutluyor, kendilerine teşekkür ediyorum. Bu karar, ülkemizde yargıya duyulan güvenin son derece düşük seyrettiği ve vatandaşlarımızın adeta adalete susadığı bu dönemde yüreklere su serpmiştir. Bu kararla, ülkemizin en önemli doğal zenginliklerinden birisi olan ve binlerce yıl yaşayan zeytin ağaçlarının ve zeytinliklerin talan edilmesi önlenmiştir. Alınan bu kararın hukukun her alanında bundan sonrası için örnek teşkil etmesini diliyorum.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir