MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DİSK’in madenci ziyaretine jandarma engeli
Güncel
3 Mart 2020 Salı 17:52

DİSK’in madenci ziyaretine jandarma engeli

Çanakkale’nin Yenice ilçesindeki bakır madeni işçilerinin yerin 140 metre altında başlattıkları direniş 7'nci gününe girerken DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, madencilere destek vermek için Yenice'ye geldi.  Dev Maden-Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün ve köylüler ile birlikte madene gidip ocağın önünde açıklama yapmak istedi. Madene doğru yürüyenlerin önü jandarma tarafından kesildi.Jandarma, maden önünde yapı planlanan açıklamayı engelledi.

Ahmet ERTAN/ÇANAKKALE (Sonkaleİzmir)- Basın açıklaması jandarma barikatının önünde yapıldı. Dev Maden Sen Genel Başkanı Tayfun Görgün, işten atılan işçiler, yeraltındaki maden işçilerinin eşleri, çocukları söz alarak verdikleri mücadeleyi anlattı. DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, burada yaptığı konuşmada, "Yerin yedi kat altında direnen işçilerin çığlığını duymayanlar, işçilerin hakkını gasp edenler, bu barikatları kurup bizim madene gitmemizi engelleyenler her şeyden önce bu çocukların gözlerinin içine baksınlar" dedi.

Çerkezoğlu, şöyle devam etti: "Yerin 140 metre altında işi, ekmeği, onuru için direnen DİSK Maden-Sen üyesi direnişçi işçilerin yanındayız. İnsanca yaşam ve sendikal mücadele veren işçi arkadaşlarımıza destek içih biraya geldik ama yolumuza barikat kurdular. Biz burada madenci arkadaşlarımızın hakkı için bulunuyoruz. Patron, sömürünün derinleştiği madencilikte işçinin sendikal mücadeleyi keşfetmesinden korkmaktadır. Şu anda yer altında direnen 40 maden işçisi yalnız değildir, yalnız kalmayacaktır.”

Sömürünün madencilik sektöründe her geçen gün daha da derinleştiğini ifade eden Çerkezoğlu, işçilerin "Ya sendika ya da iş" tehdidiyle istifaya zorlandığını ancak buna karşı koyduklarını söyledi. İşverenin ücretsiz izin ve toplu işten çıkarma girişimlerinin “Çalışma Yasası'ndan bihaber olduklarının göstergesi” diye niteleyen Ceylan, “Eğer böyle değilse işveren, arkalarında var olan bir iradeye güvenmektedir. Bugün önümüze barikat kurdurdular ama bizim örgütlü gücümüzü bilmiyorlar. Sadece Çanakkale’deki, bölgedeki işcileri değil, tüm Türkiyeyi buraya yığarım.  Emeğimizi hakkımızı kimseye yedirmeyiz” diye konuştu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir