MENÜ
İzmir 27°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
DEÜ'den öğrencileri kızdıracak açıklama... 'Asgari' şartları yerine getireceğiz
Güncel
10 Ağustos 2019 Cumartesi 12:31

DEÜ'den öğrencileri kızdıracak açıklama... 'Asgari' şartları yerine getireceğiz

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), öğrencilerin ve kamuoyunun büyük tepkisini çeken Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) ve Devlet Konservatuvarı binalarının depreme dayanıklı olmadığı gerekçesiyle Narlıdere'den Buca Tınaztepe'ye taşınması konusunda flaş bir açıklama yaptı. İzmir Büyükşehir'e sitem eden ve kendilerine zaman kaybettirdiğini savunan DEÜ, "Akademik açılışa kadar GSF ve Konservatuvarımızın ihtiyaç duyduğu asgari şartları, bütün imkânlarımızı kullanarak Tınaztepe’de sağlayacağız" dedi.

SONKALE- Taşınma konusunda, 1 ay önce "bu son açıklamamızdır" diyerek 7-8 sayfalık tez gibi bir basın açıklaması yapan DEÜ, bayram arefesinde basın merkezlerine yeni bir açıklama daha geçti. Bugüne kadar herhangi bir rapor açıklamamasına karşın, GSF ile Devlet Konservatuvarı binalarının depreme dayanıklı olmadığının raporlarla tespit edildiği görüşünü yineleyen DEÜ, "Mensuplarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması; binalardaki eğitim ve sanat faaliyetlerinin de zafiyete uğramaması adına başlattığımız çalışmaları aralıksız sürdürüyoruz. Öncelikle bu süreçte bizlere destek olan üniversitemizin kıymetli fertlerine, ailelerimize, vatandaşlarımıza ve ilgili kişi ve kurumlara teşekkür etmek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

BÜYÜKŞEHİR'E SİTEM: YAZIYI BUGÜN ALDIK!
DEÜ Rektörlüğü, bir ara Kültürpark'ta GSF için bina tahsis etmesi gündeme gelen İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ise sitem etti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından 'doğru olmadığı' açıklanan tahsis konusuna değinilen DEÜ açıklamasında şöyle denildi: "Söz konusu birimlerin taşınması ve geçici yer tahsisinin sağlanması konusunda bizlere destek olacağını beyan eden İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) tarafımıza bugün ulaşan yazısı ile bu kararından vazgeçtiğini açıklaması, kamuoyunun takdirine bırakılacak kadar düşündürücü bir davranıştır. Gerek tarafımıza yapılan resmi başvurularda gerekse sosyal medya üzerinden yapılan paylaşımlarda İBB ile onun temsilcisi olan Başkanı ve Genel Sekreteri tarafından ortaya koyulan davranış,  son derece üzüntü vericidir.  Konunun hassasiyetine istinaden yürüttüğümüz özverili çalışmayı bilerek ve görerek bize yardım talebinde bulunan İBB’nin bu kararından bayram arifesinde vazgeçmesi, ülkemizin üçüncü büyük şehrinin yönetimine yakışmamıştır."

BİZE ZAMAN KAYBETTİRDİLER!
DEÜ, taşınmak için önlerinde sınırlı süre olduğunu ve İzmir Büyükşehir'in kendilerine zaman kaybettirdiğini belirterek, şu görüşlere yer verdi: "Bizler zaman kaybı yaşasak da, her zaman ikinci planı hazırda bekletmeyi bilecek kadar yönetimsel tecrübeye sahip bir kurumuz. O nedenle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin temsilcilerinin gerek kamuoyu önünde gerekse resmi görüşmelerde verdikleri sözleri unutması, bizim ne gerçeğimizi değiştirmiştir ne de eylem planlarımızı askıya almamıza neden olmuştur. Konuyla ilgili yazışma ya da görüşmeleri, tarih veya içerikleri yazarak konunun daha fazla uzatılmaması gerektiğini düşünüyoruz çünkü biz, kendi yolumuza çizecek kadar büyük bir kurumuz. GSF ve Konservatuvar Binalarını yerinde ve yeniden inşa edecek; mümkün olan en kısa sürede burayı eğitim ve sanatın merkezi haline dönüştürecek güce, birikime ve kabiliyete de sahibiz."

"ASGARİ" ŞARTLARI SAĞLAYACAĞIZ 
Bu arada, GSF öğrencilerinin "Tınaztepe'de kendilerine tahsis edilecek binanın sanat ve bilim için gerekli fiziki şartları taşımadığı" yönündeki tepkileri bilinirken, DEÜ'nün açıklamasındaki itiraf gibi satırlar dikkati çekti. DEÜ açıklamasında, "Üniversitemizin 2019-2020 Akademik Yılı Açılışına kadar, GSF ve Konservatuvarımızın ihtiyaç duyduğu asgari şartları, bütün imkânlarımızı kullanarak Tınaztepe’de sağlayacağız" denildi.
Sanat yerleşkesindeki binaların bulunduğu yerde yeniden inşasının DEÜ'nün yatırım planları içinde olduğu açıklandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir