MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin'den flaş koronavirüs kararı!
Dünya
31 Mayıs 2021 Pazartesi 08:58

Çin'den flaş koronavirüs kararı!

Çin, artan virüs vakalarından sonra güney eyaleti Guangdong'a seyahat kısıtlamaları getirdi. Belirlenen kriterleri yerine getirmeyenlerin bölgeden ayrılamayacağının altı çizildi.

Koronavirüsün (Kovid-19) çıktığı Çin bir dönem uyguladığı seyahat kısıtlamasını yeniden hayata geçirme kararı aldı. Çin dün, ülkenin güneyindeki kovid-19 enfeksiyonlarında ani bir artış bildirdi. Yapılan resmi açıklamaya göre, 15 milyon kişiye ev sahipliği yapan güney eyaleti Guangdong'da 18 yeni yerel vaka tespit edildi.

Bunun ardından Çin bir süredir askıda olan seyahat kısıtlamalarını yeniden uygulamaya koydu.

Enfeksiyonlardaki artıştan sonra bölgeden ayrılan herkesin virüs için test edilmesi gerektiği duyuruldu. Eyalet hükümeti, Pazartesi günü saat 22'den sonra Guangdong'dan uçak, tren, otobüs veya özel araba ile ayrılan kişilerin son 72 saat içinde bir nükleik asit testinin sonuçlarını sunmaları gerektiğini duyurdu.

Bu kriterleri yerine getirmeyenlerin bölgeden ayrılamayacağının altı çizildi.  Aynı açıklamada kamyon sürücüleri için test istasyonlarının ana yollara kurulacağı bilgisi de yer aldı.

Çin, iktidardaki Komünist Parti'nin geçen Mart ayında virüsü kontrol altına aldığını ilan etmesinin ardından yurt içi seyahat kısıtlamalarının çoğunu gevşetmişti. Çin her gün bir avuç yeni vaka bildiriyor, ancak neredeyse hepsinin yurtdışında enfekte olduğuna inanıldığını söylüyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir