Eğitim çalışmaları kapsamında son olarak Çiğli Fen Lisesi öğrencilerine atıkların toplanmasının çevre ve ekonomi açısından önemi anlatıldı. Çiğli Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından öğrencilere, ambalaj atıkları, atık yağlar, atık piller, elektronik atıklar ve geri kazanılması konuları anlatıldı. Eğitimle birlikte ziyaret edilen okullarda, geri dönüşüm toplama ekipmanları kontrol edilerek, yenileme çalışmaları yapıldı.
Öğrencilere Atık Pil Kutusu Hediye Ediliyor
Çevre ve geri dönüşüm ile ilgili kısa film ve animasyonların da izletildiği ‘Çevre Bilgilendirme Eğitimleri’nde öğrencilere; geri dönüşümün önemi, çöp olarak bilinen atıkların geri dönüşüm sayesinde tekrar nasıl kullanılabildiği, geri dönüşümün doğaya ve ülke ekonomisine sağladığı yararlar, atıkların nasıl toplanması gerektiği, nelerin geri dönüşüm olarak kullanılabileceği anlatılıyor. Eğitim seminerlerinin sonunda okullara geri dönüşümle ilgili broşürler bırakılırken eğitime katılan öğrencilere de atık pil kutusu, boyama kitabı, eğitici broşürler, etiket ve kitap ayıraçları hediye ediliyor.
Başkan Gümrükçü: " Geleceğine sahip çıkmak isteyen çocuklar, atıklarına da sahip çıkmalı"
Göreve başladığı günden itibaren çevreye duyarlı bir yönetim anlayışıyla çevre yatırımlarına hız kesmeden devam eden Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, çevre konusunda daha bilinçli nesiller yetişmesi amacıyla eğitimlere devam edeceklerini söyledi.
Gümrükçü, "Dünyanın her tarafında doğal kaynaklarımızın bilinçsizce tüketilip, kirletildiğini görüyoruz. Bunun önüne geçmek için sivil toplum kuruluşları mücadele ediyor ama bu konu sadece onlara bırakılacak bir konu değil. Hepimize çok büyük sorumluluklar düşüyor. Çiğli Belediyesi olarak biz de üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz. İşimiz sadece çöp toplamak ya da sokakları temizlemek değil. Bundan daha önemlisi çevre bilincinin oluşmasını sağlamak. Bunun içinde çocuklara yönelik eğitimlerimize devam ediyoruz. Çevre eğitim etkinliği ile farkındalık yaratmak istiyoruz. Gelecek nesillere ancak bu şekilde daha yaşanabilir bir dünya bırakabiliriz" diye konuştu.
Başkan Gümrükçü: “Eğitim küçük yaşta gerekli”
Gümrükçü sözlerinin devamında: "Atıklar da bir değerdir. Geleceğine sahip çıkmak isteyen çocuklar, atıklarına da sahip çıkmalıdır. Biz de geleceğimize değer katacak çocuklarımıza, görsel materyaller ve videolarla çevre eğitimi veriyoruz. Amacımız öğrencilerin çevre konusunda bilgilenmeleri ve çevre problemlerinin çözümüne katkı sağlamalarıdır. Bu anlayışla öğrencilerimize yönelik eğitimleri çok önemsiyoruz. Çevre bilincini küçük yaşlarda aşılarsak, geleceği de garanti altına almış oluruz. Çevreye zarar veren, gelecek kuşaklara da zarar verir. Daha temiz ve yaşanabilir bir dünya için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Yılsonuna kadar bütün okullardaki öğrencilere eğitim vermeye devam edeceğiz" dedi.