MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çevik Bir ve Çetin Doğan için tutuklama kararı!
Güncel
18 Ağustos 2021 Çarşamba 17:02

Çevik Bir ve Çetin Doğan için tutuklama kararı!

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama kararı verdi.

Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan'ın avukatı Hüseyin Ersöz kararı Odatv'ye değerlendirdi.

Ersöz yaptığı açıklamada şunları söyledi:

''Çetin Doğan 84 yaşında olup haksız ve hukuka aykırı bir mahkeme kararına dayanılarak mahkum edilmiş ve yargıtay 16. Ceza Dairesi tarafından söz konusu karar onanmıştır.

Kararın hukuka aykırılığı yanında yaş itibariyle de infazının gerçekleştirilmesi toplum vicdanını rahatsız edecek düzeydedir.

Öyle ki 84 yaşındaki bir kişinin hukuka aykırı delillere dayanılarak yargılaması yapılmış ve haksız bir şekilde hakkındaki kararın infazı aşamasına geçilmiştir. Bu konuyla ilgili anayasa mahkemesine adil yargılama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle bireysel başvuru yapılmıştır.

Henüz daha AYM tarafından cezanın infazıyla ilgili bir karar verilmemişken 84 yaşındaki müvekkilimizle ilgili infaz savcılığının yakalama kararı çıkarma kamuoyu vicdanın yaralayan bir uygulama olarak görüyoruz.

AYM'nin infazın durdurulması yönünde bir tedbir kararı vermesini ve çeşitli sağlık sorunlarıyla boğuşan müvekkilimizin tek başına cezaevinde yaşamını ettiremeyeceğini göz önüne alarak kötü muamele yasağına aykırı bu durumun bir an önce önüne geçilmesi beklentisi içerisindeyiz.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir