MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşmeliler kampanya başlattı... LİMAN KAPATILSIN!
Güncel
22 Mart 2020 Pazar 13:00

Çeşmeliler kampanya başlattı... LİMAN KAPATILSIN!

Birçok personelinde koronavirüs tespit edilen, önce karantinaya alınan ancak daha sonra faaliyetlerine devam ettiği anlaşılan Çeşme Ulusoy Limanı, yurttaşları tedirgin etti. Çeşme Kadın Dayanışması, İtalya ile deniz ticaretinin önemli merkezlerinden Çeşme Ulusoy Limanı’nın acilen kapatılması talebiyle imza kampanyası başlattı. Limana yanaşan gemilerden mal indirip boşaltan işçiler ile Çeşme halkının güvenliğinin tehdit altında olduğu vurgulandı.

SONKALEİZMİR- Change.org’da Çeşme Kadın Dayanışması adına Selma Artar tarafından başlatılan imza kampanyasına yurttaşlar destek verdi. Çeşme Ulusoy Limanı’nın kapatılması için henüz 1 saatte 120’nin üzerinde imza toplandı. Çeşme Kadın Dayanışması’nın kampanya mesajında, koronavirüs nedeniyle pek çok ülkede sınır, liman ve kapıların kapatıldığı hatırlatıldı. Olağan üstü hal ve sokağa çıkma yasağı gibi sıkı önlemler alınırken Çeşme Limanı’nın açık kalmasının doğru olmadığı vurgulanan kampanya mesajında “Çeşme Liman Kapısı açık bulunmakla birlikte harıl harıl İtalya’dan gelen Ro-Ro gemilerinden yük boşaltılıp dolduruluyor. Ve bunlar için gelen 30’dan fazla işçi ve emekçilerin güvenliği ile birlikte Çeşme halkının da güvenliği tehdit altındadır” denildi.

Halk sağlığının her şeyden daha değerli olduğuna dikkat çekilen açıklamada, “Çeşme Liman ve yetkilileri ölü taklidi yapmayı bırakıp ivedilikle Çeşme halkı  ve ülkemiz için gereken tedbir ve önlemleri ivedilikle almalı ve bu Çeşme Liman Kapısı derhal kapatılmalıdır. Aksi takdirde bu vebal ile birlikte insan sağlığını tehlikeye atmakta, suç işlemektedirler. Bizler Çeşme’de yaşayan sağduyulu vatandaşlar ve Çeşme Kadın Dayanışma’nın Kadınları ve anneleri olarak Çeşme’den sosyal medya, yerel ve ulusal basın üzerinden kamuoyu oluşturmak ve sağlığımızı korumak amacıyla kampanya başlattık ve sesimizi duyurmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.

Ekinoks Çevre ve Kültür Derneği de Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) gönderdiği dilekçede açık tutulan Çeşme Ulusoy Limanı'nın büyük tehdit oluşturduğunu belirtip bir an önce kapatılmasını istemişti.

Öte yandan, limanda konteynerlerin yan yana dizildiği, herhangi bir hareket olmadığı görüldü. İtalya'dan gelen geminin yanaştığı gün de limanda gündüz saatlerinde herhangi bir hareketlilik olmamış, hava karardıktan sonra gemi içeri alınmış ve malların tahliye işlemi başlamıştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Asiye
 24 Mart 2020 Salı 09:57
Virüs hızla yayılacak Avrupada 1. derece salgının olduğu ülke
 nurhan akyol
 22 Mart 2020 Pazar 19:01
liman kapatılsın
 Necla göç
 22 Mart 2020 Pazar 13:42
Liman kapatılsın insan sağlığı önemli
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir