MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de yangın seferberliği... Gönüllüler aranıyor!
Güncel
16 Temmuz 2024 Salı 10:28

Çeşme'de yangın seferberliği... Gönüllüler aranıyor!

Çeşme'de dün meydana gelen orman yangınında 3 kişi yaşamını yitirmişti. Çeşme Kent Konseyi, orman yangınlarında söndürme çalışmalarına destek verecek gönüllüler arıyor. 

Yaz aylarında meydana gelen orman yangınları ekolojik dengeye büyük zarar veriyor. Son olarak dün Çeşme'de meydana gelen yangında 3 kişi yaşamını yitirirken büyük bir alan küle döndü. 

Çeşme Kent Konseyi, orman yangınlarında söndürme çalışmalarına destek vermek amacıyla geri planda çalışacak gönüllüler arıyor. 30-35 kişiden oluşması planlanan gönüllü grubu, verilecek eğitimin ardından profesyonel ekiplere lojistik destek sağlayacak. 

Çeşme Kent Konseyi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

''Çeşme’de orman yangınları durmayacak. Son yangında üç vatandaşımız hayatını kaybetti. Orman yangını kader değildir.  Bazıları tesadüfen ama birçoğu rant uğruna özellikle rüzgarlı zamanlarda kundaklama ile yapılıyor.

Biz Çeşme Kent Konseyi olarak bir nebze de olsa orman yangınında itfaiyeye yardım etmek için 30-35 kişiden oluşan bir geri plan lojistik gönüllü grubu oluşturuyoruz. Çeşme’de yangına direk müdahaleye etmeden sadece yangına lojistik destek yapacak sağlıklı gönüllüler arıyoruz. 

Gönüllüler Orman Bakanlığı tarafından eğitilecek (1-2 gün). Sertifika alanlar bu konuda uzman arkadaşların idaresinde yangınlarda arka hizmet destek ekibi olarak görev alacaklar, direk yangına girmeyecekler (Hortum, malzeme taşıma, pompa çalıştırma, vB.) 

Gönüllüler sadece orman yangını çıkınca göreve çağrılacaklar. Çalıştıkları İşyerlerinden resmi izin alınacak.Bu yangınlar için hepimiz eyleme geçmeliyiz, yoksa bir kaç sene sonra Çeşme’de yeşil alan diye bir şey kalmayacak. İzmir Büyükşehir Belediyesi de gönüllü programı çerçevesinde 900 gönüllü buldu.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir