MENÜ
İzmir 23°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de betonlaşma tam gaz! Denizin içine rezidans kondurdular...
Güncel
13 Mart 2024 Çarşamba 12:20

Çeşme'de betonlaşma tam gaz! Denizin içine rezidans kondurdular...

Çeşme'nin en gözde yerlerinden Yıldızburnun'da "turizm tesisi" adı altında belediyeden alınan arsaya 6 katlı rezidans inşaatına başlandığı ortaya çıktı. Sahil şeridinin etrafı paravanlarla çevrilip inşaat alanına dönüştürülürken, firma henüz yapımı süren 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 konutları pazarlamaya bile başladı. Çeşme Çevre Platformu, "Turistik tesis görünüm altında rezil-dans yapılıp satılması Çeşme’ye ve halka ihanettir" açıklamasını yaptı.

SONKALEİZMİR- Turizmin incisi Çeşme'de halkın kullanımındaki son plajlar da inşaat şirketlerine devredilmeye devam ediyor. Çeşme Belediyesi'nin geçen yıl satışa çıkardığı Ilıca Mahallesi Yıldızburnu Mevkii'ndeki 2 bin 283 metrekarelik denize sıfır arsayı 136 milyon 500 bin TL bedelle satın alan inşaat şirketi, 31 Mart yerel seçimlerine kısa süre kala harekete geçti.

(Böyle temel attılar...)

Şirket, "turizm tesisi" imarlı araziye rezidans yapımı için kolları sıvadı. Sahil şeridinin etrafı kapatılıp inşaat alanına çevrilirken, neredeyse denizin içine temel atılıp ilk kat çıkıldı. İnşaat çalışmalarının hızla sürdüğü bölgede yurttaşların plajla bağlantısı ise tamamen kesildi. Doğal güzelliği ve pırıl pırıl denizi ile bilinen Yıldızburnu sahilindeki betonlaşma yürek sızlattı.

(İnşaat şu an bu halde...)

ŞİRKET, REZİDANSLARI PAZARLAMAYA BAŞLADI

Şirket ise web sitesinden, "NOA STAR" olarak duyurdukları konut projesinin reklamını şöyle yaptı:

"NOA STAR üst düzey mimarisiyle dikkat çeken ve Çeşme Ilıca'da inşa edilen bir konut kompleksidir. Muhteşem deniz manzarası ile projemiz hak ettiğiniz lüksü sizlere yaşatacaktır. Projemiz 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 olmak üzere toplamda 33 adet daire barındıracaktır."

Projenin 15 Ekim 2024 tarihinde tamamlanacağı bilgisine de yer verildi.

 

ÇEŞME HALKINA İHANETTİR

Çeşme Çevre Platformu ise denize sıfır rezidans projesine tepki gösterdi. Kıyı kenar kanununa göre, inşaatların kıyı kenar çizgisinden en az 50- 100 metre uzağa yapılabileceğine işaret eden Çeşme Çevre Platformu, burada inşaatın adeta denizin içine yapıldığını ve Anayasal bir hak olan halkın plaja erişiminin engellendiğini savundu.

Platform, yetkili devlet kurumlarının ve belediyenin şu ana kadar inşaata herhangi bir müdahalesinin olmadığını belirtirken, "Turistik tesis görünüm altında rezil-dans yapılıp satılması Çeşme’ye, Çeşme halkına ihanettir" açıklamasını yaptı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir