MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de beach club işgali: Ayayorgi'ye duvar ördüler!
Güncel
7 Haziran 2024 Cuma 11:17

Çeşme'de beach club işgali: Ayayorgi'ye duvar ördüler!

Çeşme'nin en güzel koylarından Ayayorgi işletmeler ve özel mülk sahipleri tarafından halkın kullanımına kapatılmış durumda. İşletmeler vatandaşların bölgeye girmemesi için duvar örüp demir kapılar kurdu. Çeşme Yarımada Çevre Derneği'nden yapılan açıklamada yaşananlara tepki gösterildi. 

SONKALEİZMİR - Çeşme'nin nadide koylarından Ayayorgi, beach club ve özel mülk sahipleri tarafından halkın kullanımına kapatıldı. Vatandaşların koya inişini sağlayan tek yol özel bir işletme tarafından duvar ve metal kapılarla kapatıldı. 

Çeşme Yarımada Çevre Derneği'nden yapılan açıklamada kıyı işgaline tepki gösterildi. Vatandaşların koya girişinin engellendiğinin altı çizilerek yetkililere çağrı yapıldı. Açıklamada ''Devletin, halkın denizini, plajını işgal ederek normal halkı buraya sokmayan, ses ve çevre kirliliği yaratan bu işletmelerin hukuksuz işlemlerine dur demesi gerekiyor. Hergün milyonlarca ciro yapan bu işletmelerin ne kadar vergi ödediklerinin sorgulanmasını talep ediyoruz'' denildi.

Ayayorgi’deki diğer Beach Club’larda da durum farklı değil. Denizin içine rıhtımlar, yüzer iskeleler inşa edilmiş, deniz locaları yapılmış, sadece kıyı değil deniz de işgal edilmiş durumda. Bu klüplere giriş ücreti en az bin TL’den başlıyor. 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir