MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de akçeli işler! 2 kat imarı 6 kata nasıl çıkardı?
Güncel
14 Aralık 2019 Cumartesi 17:58

Çeşme'de akçeli işler! 2 kat imarı 6 kata nasıl çıkardı?

İzmir Çeşme'de otel inşa etmek üzere belediyeden ruhsat alan ancak daha sonra imar barışından faydalanarak buraya konut diken CHP'li meclis üyesi Aybars Yıldırım hakkında "resmi evrakta sahtecilik" suçlamasıyla dava açıldı.

Çeşme Belediyesi CHP'li Meclis üyesi ve aynı zamanda imar komisyonu üyesi Aybars Yıldırım, Çeşme İnönü Mahallesi, 5528 ada 4 parselde yer alan arsası için belediyeden otel ruhsatı aldı. Yıldırım, normalde 2 kat konut imarı bulunan bölgede, 6 kat çıkma izinini elde etmiş oldu. İnşaat bitince bu 6 katlı binayı 29 ayrı bölümden oluşan apartmana çevirdi. Ardından da daireleri tek tek satışa çıkardı. Yıldırım’ın yaptığı inşaatın hemen arkasındaki arsanın sahibi Gülcan Gürsoy’un başvurusu sonrasında Aybars Yıldırım hakkında 3194 sayılı imar kanununa muhalefetten işlem başlatıldı. Aybars Yıldırım ve eşi Evil Yıldırım'a ait mühürlenen yapı hakkında belediye encümenince de yıkım kararı alındı.

"BELEDİYE İŞLEM YAPMADI"
Komşu Gürsoy'un avukatı Mehmet Onat Vural, bir çok kez Çeşme Belediyesi’ne bu usülsüzlüğü bildirdiğini ancak işlem yapılmadığını ileri sürdü. Avukat Vural, Aybars Yıldırım'ın mühürleme kararına rağmen inşaata devam edip Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na da imar barışından faydalanmak için başvurduğunu kaydetti. Yaptıkları itiraz üzerine Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün Yıldırım ailesinin yapı kayıt belgesini iptal ettiğini ve tapuya şerh koyduğunu belirten avukat Vural, "yalan beyan" ve "sahte belge düzenletmek" suçları nedeniyle Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü'nün de Aybars Yıldırım’ın hakkında "Resmi Evrakta Sahtecilik" iddiasıyla suç duyurusunda bulunduğunu bildirdi. Yıldırım hakkında Çeşme Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açıldığını aktardı.
Avukat Mehmet Onat Vural, bina yıkılana kadar bu olayın peşini bırakmayacaklarını söyledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir