MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de Yunan şarkıcı 'Atatürk posteri var' diye sahneye çıkmadı...
Güncel
17 Temmuz 2024 Çarşamba 22:36

Çeşme'de Yunan şarkıcı 'Atatürk posteri var' diye sahneye çıkmadı...

Çeşme'de öğrencilere burs sağlamak amacıyla düzenlenen yardım konserinde Atatürk posteri ve Türk Bayrağı var diye sahneye çıkmak istemeyen Yunan şarkıcı Despina Vandi kriz yarattı. Binlerce kişi Vandi'yi İzmir Marşı söyleyerek gönderdi. Ceşme Belediye Başkanı Lal Denizli, "Hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez, bunu aklından da geçiremez. Hanımefendi ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin. Sakinlikle, sukunetle" dedi. 

SONKALEİZMİR-Çeşme'de Türk Eğitim Vakfı'nın öğrencilere burs sağlamak amacıyla düzenlediği yardım konserinde Yunan şarkıcı Despina Vandi bir skandala imza attı. Çeşme Açık Hava Tiyatrosu’nda sahne alması beklenen Vandi, 500 öğrenciye 1 yıl burs olacak konsere Atatürk posteri ve Türk Bayrağı var diye çıkmak istemedi. Poster ve bayrağın indirilmesini isteyen Yunan şarkıcıya binlerce kişi İzmir Marşı okuyarak yanıt verdi. 



ORGANİZASYON TÜRK EĞİTİM VAKFI'NIN

Çeşme Belediye Başkanı Lal Denizli de söz alarak Vandi'yi tarihi bir konuşma ile İzmir'den ayrılması için uyardı. Denizli şunları söyledi:

"İzmir işgalden kurtulduktan sonra Atatürk ve askerlerimiz İzmir'i özgürleştirdikten sonra Atatürk konutuna çıkarken ayaklarının altına Yunanistan bayrağını sermişler. Demiş ki 'Hiçbir milletin bayrağı ayaklar altına alınamayacak kadar kıymetlidir' İşte biz böyle bir liderin evlatlarıyız. Bu bir yardım konseri. Burda ne Çeşme Belediyesi'nin ne de yardım kuruluşlarının menfaati yok. Bu çocuklar için, eğitim için verilen bir konser. Aynen bu düşünce ile Atamız'ın dostluk ve ebedi kardeşlik için yani savaşları mecbur olmadıkça cinayet olarak gören bir liderin sözleri bunlar. Eğitime bu hayatta en çok kıymet veren bir liderin sözleri. Bu amaçla Türk Eğitim Vakfı bize geldiğinde Despina Vanda'ya yer vermek istediklerini söylediler. Organizasyon kendilerine aitti. 



"ONUN ADINA UTANIYORUM"

Biz de elimizden geldiğince belediye olarak destek olduk. Sonra dediler ki çıkmışormuş sahneye. Çünkü Türk bayrağı ve Atatürk posterinin inmesini istiyormuş. Güzel nefeslerinizi yoracağınız bir insan bile olmadığını düşünüyorum. Biz bu toprakları kazanmak için çok fazla şehit verdik. Her zaman kardeşliğin ve ebedi dostluğun kazanacağına inanan insanlar topluluğuyuz. Bizim topraklarımızda, benim belediye başkanı olduğum kentte hiçbir güç ne bayrağımızı ne de Atatürk'ün posterini indirmeye yeltenemez, bunu aklından da geçiremez. Hanımefendi ivedilikle bu şehrin sınırlarını terk etsin. Sakinlikle, sukunetle... Gittiği hiçbir ülkede bir ülkenin kanla elde edilmiş bayrağını, bir sürü vatan evladını gömdükleri, onun sembolü olmuş bayrağı indirmeyi aklından dahi geçirmez. Dilerim bu ona tarihi bir ders olur. Bizim kimseye ihtiyacımız yok. Biz bize yeteriz. Hanımefendi adına utanıyorum."

Görüntüleri izlemek için aşağıdaki görsele tıklayın>>>

 


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir