MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de RES direnişi... O MÜDÜR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!
Güncel
6 Ekim 2020 Salı 17:24

Çeşme'de RES direnişi... O MÜDÜR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU!

Güral Porselen'in Çeşme Germiyan'da 'ÇED gereklidir' kararına rağmen inşaat izni olmadan rüzgar enerji santrali kurma çalışması üzerine yöre halkı ve çevreciler, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir il müdür yardımcısı Mehmet Ali Arslan hakkında “Görevi Kötüye kullanmak” iddiası ile Çeşme Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu 

Çeşme-Germiyan köylüleri ve çevreciler, Güral Porselen'in Çeşme Germiyan'da 57 dönüm ormanı ve Antik Roma köyünü tahrip ederek rüzgar enerji santrali kurma çalışmasına karşı direniyor. Çevreciler ve yöre halkı, inşaat izni ve ÇED raporu olmadan sadece Valilik izni ile yapılan inşaatın bir an önce durdurulması için Çeşme Cumhuriyet Başsavcılığına şikayet dilekçesi verdi. Ayrıca Çevre ve Şehircilik Bakanlığı İzmir il müdür yardımcısı Mehmet Ali Arslan hakkında “Görevi Kötüye kullanmak” iddiası ile suç duyurusunda bulunuldu. 

Çeşme Germiyan Çevre Platformu'ndan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

2016’da mahkeme tarafından iptal edilen inşaat iznine rağmen sadece Valiliği’nin izni ile alana iş makineleri girdi, orman ve antika eserler tahrip edilerek rüzgar enerji türbinlerinden birisinin inşaatı neredeyse tamamlandı. Diğer türbinler için malzeme taşınması devam ediyor. Güral Porselen'in bu acelesi ise inşaatı Ekim sonuna kadar tamamlayarak gelecek 10 sene için devletin vermiş olduğu KW 7,3 Dolar/Cent garantisi anlaşmasını yakalayabilmek. YAKEM şartlarına göre devletin satın alma garantisi 30.Ekim 2020’de sona eriyor. 

Güral Porselen'e karşı dava açan çevrecilerin resmi kurumlara yaptıkları şikayetler hiçbir kurum tarafından dikkate alınmadı. İki hafta önce Çevre ve Kültür Bakanlığını Müzeler genel müdürlüğü ekipleri de bölgeye gelerek inceleme de yapmıştı. Eski eserlerin tahribatını Müzeler Genel Müdürlüğü tarafından da tespit edilmiş, müdahale edileceği beklentisi içine girilmişti. Ancak Güral Porselene devletin resmi kurumu bile dur diyememişti." 

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir