MENÜ
İzmir 19°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de
Güncel
12 Ağustos 2023 Cumartesi 17:11

Çeşme'de "Plajlar halkındır, halkın kalacak" eylemi...

Çeşme Ovacık'ta doğal sit alanı Gücücek Koyu’nun beach club yapılmak üzere 67 milyon TL ihale ile özel bir firmaya verilmesi "Havlunu al gel" sloganıyla toplanan yüzlerce kişi tarafından protesto edildi. Ovacık bölgesindeki Azmak Koyu'nda toplanan çevreciler ve bölge sakinleri plajda oturma eylemi yaptı, "Plajlar halkındır, halkın kalacak" pankartları açtı. 

SONKALEİZMİR- “Havlunu al da gel" sloganıyla düzenlenen Çeşme Azmak Koyu'ndaki protesto yoğun katılımıya yapıldı. Yarımada'daki sivil toplum kuruluşları ve platformların çağrısıyla Çeşmeliler çocuk çocuk Ovacık bölgesindeki Azmak Koyu'na geldi.



Yüzlerce kişi "Denizler halkındır", "Sahiller halkındır" sloganları attı, pankartlar açtı. Çeşme Çevre Platformu üyesi Dr. Ahmet Güler sahillerin ve denizin Anayasa'nın 46. maddesine göre halka açık olduğunu, kimsenin sahilleri halka kapatıp yasaklayamayacağını, plajlara girişlerde zorbalıkla para alınamayacağını söyledi. Güler, "Anayasa tarafından belirlenmiş kanuni haklar birtakım haydutlar tarafından gasp ediliyor" dedi.



DEVLETİN ARSASINA EL KOYDULAR

Çevrecilerin avukatı Seher Gacar ise bir beach kulübün doğayı tahrip ederek, dere yatağını değiştirerek, bitki ve artışları keserek kısmen devletin arsasına da el koyarak sahilleri ele geçirdiğini söyledi. Gacar, işletmeye karşı iki defa dava kazandıklarını ve mahkemenin burayı kapatma kararı verdiğini vurguladı.



ÇEŞME BELEDİYESİ BAŞVURMUŞTU

Gözde tatil beldesi Çeşme'de Ilıca da dahil olmak üzere 5 plajı işleten Çeşme Belediyesi'nden yeni bir hamle geldi. Başkan M. Ekrem Oran, Gücücek'in de aralarında bulunduğu 4 plajı daha işletmek için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na başvurduklarını duyurmuştu. Başkan Oran, "Plajlarımızın belediye bünyesinde koruyucu, sürdürülebilir anlayışımızla, ücretsiz ve halka açık olması tek temennimizdir'' açıklamasını yapmıştı.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar
 Coşan talu
 12 Ağustos 2023 Cumartesi 20:50
Eğer farkındalık adına mesaj verdiysek ne mutlu bize
Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir