MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de Gücücek Koyu isyanı...
Güncel
6 Ağustos 2023 Pazar 17:39

Çeşme'de Gücücek Koyu isyanı...

Çeşme Ovacık'ta doğal sit alanı Gücücek Koyu’nun beach club yapılmak üzere 67 milyon TL ihale ile özel bir firmaya verilmesi büyük tepki yarattı, Mahalle sakinleri ve çevreciler, ellerinde pankartlarla sloganlar atarak yürüdü.

Çeşme Gücücek Koyu Doğal Yaşamı Koruma Derneği'nin çağrısıyla bir araya gelen yüzlerce kişi, doğal sit alanına yapılmak istenen beach club için protesto yürüyüşü yaptı. "Kıyılar ücretsiz, halkındır", "Direne direne başaracağız", "Çevre katliamına dur de" yazılı pankartlar açan çevreciler ve mahalle sakinleri karardan geri dönülmesi için çağrı yaptı. 

Çeşme Gücücek Koyu Doğal Yaşamı Koruma Derneği Başkanı  Av. Seher Kacar, koyla ilgili yetkinin Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü'nde olduğunu belirterek, "Kurumun adı koruma olsa da biz bu koyu onlardan korumaya çalışıyoruz, Yeni projede 3 bin metrekarelik plajın sadece 870 metrekaresi halk plajına ayrılmış. Onlar için Gücücek Koyu demek, para demek. Bizim için oranın değeri parayla ölçülemez" dedi.

Kacar şunları kaydetti:

"Bütün plajlar, bütün sahiller  halkındır. Anayasa ve Kıyı Kanunu bize bu hakkı verir. Giriş ücreti ödemeden Anayasal hakkımızı kullandırmıyorlar bize. Oysa ki seçkinler sınıfına dahil olmadığınız için girmenize izin verilmeyen o plajdaki her bir kum tanesine seksen beş milyonda bir hisse ile biz de ortağız” ifadelerini kullanarak şu öneriyi getirdi; “İlla  ki bir düzenleme yapılacaksa, Turizm Bakanlığı tarafından  başlatılan halkın kullanımına tahsisli plaj projesi  kapsamına Gücücek Koyu’nun da alınmasını ya da belediyeye tahsis edilmesini istiyoruz. Vatandaş olarak Devlet ile yaptığımız toplumsal sözleşmeden doğan hakkımızı, bize ait olanın bizde kalmasını istiyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir