MENÜ
İzmir 24°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme'de Germiyan Ekmek Festivali heyecanı!
Yerel Yönetimler
11 Ekim 2022 Salı 12:04

Çeşme'de Germiyan Ekmek Festivali heyecanı!

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 8.'si düzenlenecek olan Germiyan Ekmek Festivali 15-16 Ekim tarihleri arasında yapılacak. Sergiden söyleşiye, atölyeden konsere kadar birçok programın yer aldığı festivalde birbirinden güzel ve lezzetli ekmekler yarışacak.

Çeşme Belediyesi tarafından bu yıl 10-15 Ekim tarihleri arasında düzenlenecek olan 8. Germiyan Ekmek Festivali’nde sergiden söyleşiye, atölyeden konsere kadar bir çok program yer alıyor. Türkiye’de ilk kez Slow Food adayı köy olan Germiyan’da gerçekleştirilecek festivalde yerel üreticiler, ürünlerini ve lezzetlerini 2 gün boyunca açık olacak stantlarda sergileyecek.

15 Ekim Cumartesi günü saat 10.00’da standların açılışı ile başlayacak festivalde Ebru Kaya Çukuriçi Meydan'da “Köy Katmeri” ve “Damat Lokumu” atölyesi gerçekleştirecek. Ardından Germiyan İlkokulu’ndan başlayarak Eski Un Fabrikası’na kadar Festival Korteji yapılacak. Eski Un Değirmeni’nde Şükran Tümer’in “Geçmişten Günümüze” adlı sergi açılışının ardından Ayşe Kabasakal bölgeye özgü Kopanisti Peyniri'ni anlatacak.

Germiyan evlerinin duvarlarına yaptığı resimlerle adını Türkiye’ye duyuran Nuran Erden ise duvar boyama etkinliği yapacak. Akşam saatlerinde ise Ardahan Belediye Başkanı müzisyen Faruk Demir, Germiyan İlkokulu bahçesinde bir konser verecek.

“En İyi Ekmek” Yarışması
Festivalin ikinci gününde Suzan ve Mehmet Mutlu Köy Fırınında “Ekmek Yapımını” anlatacak. Gün boyu süren etkinliklerin ardından birbirinden güzel ve lezzetli ekmeklerin yarışacağı En İyi Ekmek Yarışması düzenlenecek. 


Çeşme Belediye Başkanı M. Ekrem Oran, “2 gün boyunca gerçekleştireceğimiz Germiyan Ekmek Festivalimize tüm vatandaşlarımızı bekliyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir