MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çeşme Çevre Derneği'nden deniz patlıcanı avcılığı tepkisi...
Güncel
12 Ağustos 2024 Pazartesi 08:35

Çeşme Çevre Derneği'nden deniz patlıcanı avcılığı tepkisi...

Denizlerin süpürgesi olarak bilinen ve su altı yaşamı için kritik öneme sahip deniz patlıcanının avcılığı için İzmir Körfezi'nin belli bölgelerinde süren 5 yıldır süren yasak kalktı. Çeşme Çevre Derneği, yeni karar ile Karaburun'dan Alaçatı'ya kadar avcılığın önünün açıldığını belirterek "Denizlerin kirlenmesi halinde balık popülasyonu tamamen düşecek. Bu karar esas balıkçılara zarar verecek. Hemen karardan geri dönülmeli" açıklamasını yaptı.

SONKALEİZMİR-Çeşme Çevre Derneği, Karaburun'dan Alaçatı'ya kadar olan bölgede 5 yıldır süren deniz patlıcanı avcılığı yasağının yeni genelge ile kaldırıldığını duyurdu. Açıklamada, temiz denizlerin olmazsa olmaz canlısı deniz patlıcanlarının korunması gerektiğini ve karardan geri dönülmesi için çağrı yapıldı.

Çeşme Çevre Derneği'nden yapılan açıklama şöyle:

"Bir deniz patlıcanı yılda 150 ton kumu filtre ederek temizleyebilmektedir. Ekosistem için önemli olan deniz patlıcanı bir nevi denizlerin akciğeri gibi çalışır. Yasaklı olmasına rağmen bu bölgede zaten korsan avcılar yıllardır denizin altını tamamen temizledi ve yakaladıkları bu deniz patlıcanlarını hukuksuz bir şekilde ihraç etti. Şimdi yasağın kalkması ile denizin altını tamamen temizleyecekler hiçbir canlı bırakmayacaklar. Hiçbir ülke kendisine üç 5 milyon dolar gelecek diye böyle bir kötülük yapmaz. Çeşme Çevre Derneği olarak bakanlığı bu kararından geri dönmeye davet ediyoruz. Zira buradan gelecek gelir ile karşılığında meydana gelecek zarar birbiriyle orantılı değil. Denizlerin kirlenmesi halinde balık popülasyonu tamamen düşecek. Bu da esas balıkçılara zarar verecek"
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir