MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çelebi AK Parti'ye geçti, RTÜK’ün boş koltuğu el değiştirdi!
Güncel
11 Ekim 2022 Salı 13:10

Çelebi AK Parti'ye geçti, RTÜK’ün boş koltuğu el değiştirdi!

RTÜK üyesi İlhan Taşçı Mehmet Ali Çelebi'nin AK Parti'ye katılmasıyla RTÜK'ün ayladır boş olan koltuğunun da İYİ Parti'den AK Parti'ye geçtiğini duyurdu. Biri başkan olmak üzere 9 üyeden oluşan RTÜK Üst Kurulu, Meclis'te yapılan seçimde grubu bulunan siyasi partilerin oranına göre belirleniyor.

İzmir Bağımsız Milletvekili Mehmet Ali Çelebi “Atatürk askeri olarak AK Parti’de devam edeceğim” diyerek AK Parti’ye katıldığını duyurdu.

Bu kararın ardından Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) ayladır boş olan koltuğu da milletvekili sayısı nedeniyle İYİ Parti’den AK Parti’ye geçti.

“GÖNÜL RAHATLIĞIYLA TBMM’YE GÖNDEREBİLİR”
RTÜK’ün CHP kontenjanı üyesi İlhan Taşçı, RTÜK’ün boş koltuğunun AK Parti’ye geçtiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

Taşçı paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Vekil pazarlıklarıyla boş olan RTÜK üyeliği; Mehmet Ali Çelebi'nin Ak Parti'ye katılımıyla İyi Parti'den Ak Partiye geçti. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin de 3 aydır boş olan üyelik için seçim yazısını “gönül rahatlığıyla” artık TBMM'ye gönderebilir!”

İSTİFALAR VE GERİ DÖNÜŞLERLE EL DEĞİŞTİREN ÜYELİK
Biri başkan olmak üzere 9 üyeden oluşan RTÜK Üst Kurulu, Meclis’te yapılan seçimde grubu bulunan siyasi partilerin oranına göre belirleniyor. 6 yıl görev süresine sahip RTÜK üyeleri için boşalan koltukları için yapılan seçimlerde, kontenjanlarına göre bir üye belirleniyor.

AK Parti kontenjanından RTÜK üyeliğine seçilen Taha Yücel istifa etmişti. O dönem AK Parti'de görülen RTÜK üyeliği kontenjanı Zafer Partisi’nden istifa eden Kayseri Milletvekili İsmail Koncuk'un İYİ Partiye dönmesiyle el değiştirdi.


İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu'nun CHP'den istifa etmesiyle birlikte yeniden AK Parti'ye dönen kontenjan, MHP’den istifa eden Kayseri Milletvekili Baki Ersoy’un Bahçeli'nin davetiyle  partisine dönmesiyle İyi Partiye geçti. Çelebi’nin katılımı dengeleri bir kez daha değiştirdi ve üyelik kontenjanı bir kez daha AK Parti’ye geçti.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir