MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çavuşoğlu: Taraflar anlaşmaya yakın!
Güncel
20 Mart 2022 Pazar 15:48

Çavuşoğlu: Taraflar anlaşmaya yakın!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu 25. gününde devam eden Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili barış için çalıştıklarını ifade ederken, 'Tarafların anlaşmaya yakın olduğunu görüyoruz.' şeklinde konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya'da partisinin İl Danışma Meclisi toplantısında konuştu. Rusya-Ukrayna savaşı ile ilgili konuşan Çavuşoğlu çok önemli mesajlar verdi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

''Sadece son bir haftadaki diplomasi trafiğimize bakın. Dün Japonya Dışişleri Bakanımızı yine Antalya'da ağırladık. Geçen hafta Fildişi Sahili Dışişleri Bakanı'nı Ankara'da misafir ettik. Çanakkale Köprüsü'nün açılışında Güney Kore Başbakanı konuğumuzdu. Ukrayna'daki savaşın bitirilmesi için büyük çaba içindeyiz. Maalesef Avrupa'da bir başka savaşa daha şahitlik ediyoruz. Krizin başından beri ilkeli tutum sergiledik. Kırım'ın ilhakına en güçlü tepkiyi verdik. Rusya ile birçok alanda yakın ilişkilerimiz var ancak bu ilişkiler, hakkı, hukuku savunmamıza engel olmaz.

Ukrayna ile de çok yakın ilişkiler tesis ettik. İki komşumuz arasındaki gerginlik tırmanınca sıcak çatışma çıkmaması için gerçekten büyük gayret gösterdik. Rusya çağrıları dinlemedi ve bugünlere geldik. Rusya'nın saldırısını tüm dünya ile biz de eleştirdik. Şimdi ortada bir yangın var. Söndürülemezse bu yangın herkesi çok etkileyecek. Yangını söndürmek için büyük bir çaba içindeyiz. Her iki tarafla konuşarak önce insani, sonra kalıcı ateşkes için çalışıyoruz.

ANLAŞMAYA YAKIN
Tarafların bazı somut konular üzerinde müzakerelerinin sürdüğünü, detaylarla ilgili bilgilere sahibiz. Detaylarını açıklamamız sözkonusu olmaz. Çünkü dürüst bir arabuluculuk rolü üstlendik. Tarafların anlaşmaya yakın olduğunu görüyoruz. Siviller ölürken anlaşmak kolay değil ama yine de bir ivme yakalandığını söylemek isterim.''

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir