MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CUMHURİYET'TEN SKANDAL HABER! İzmirliler'i hedef aldılar...
Güncel
1 Kasım 2020 Pazar 14:01

CUMHURİYET'TEN SKANDAL HABER! İzmirliler'i hedef aldılar...

Cumhuriyet Gazetesi, bir evin kira bedelinin depremden 2 gün sonra 2100 TL'den 2650 TL'ye çıkarılmasını "İzmir'de fırsatçılar kiraları yüzde 25 oranında artırdı" diye haber yaptı. İzmir'deki tüm ev sahiplerini töhmet altında bırakan skandal haber, İzmir düşmanlarını da harekete geçirdi. Sosyal medyadan çok sayıda kişi, İzmir'i ve İzmirliler'i hedef alan paylaşımlarda bulundu.

SONKALEİZMİR- Cumhuriyet Gazetesi, bu sabah 11.38'de "cumhuriyet.com.tr" adresinden  "İzmir'de kiralık ev fiyatları yüzde 25 zamlandı!" şeklinde bir haber servis etti. Haberi, bir evin kira bedelinin depremden 2 gün sonra 2100 TL'den 2650 TL'ye yükseltilmesinin üzerine kuran Cumhuriyet, şaşkına çevirdi. Haberde konu edilen ve internetten kiralanan evin kimin olduğu, nerede olduğu bilgisi bile yer almazken, sadece 1 ev üzerinden yapılan ve üstelik yüzde bile verilen bu genelleme "pes" dedirtti.

İZMİR DÜŞMANLARI SEVİNDİ

Haber, bazı internet siteleri tarafından da sorgulanmadan kopyalanıp servis edildi. Kısa sürede yayılan ve İzmir'deki tüm ev sahiplerini töhmet altında bırakan skandal haber, İzmir düşmanlarını da harekete geçirdi. Sosyal medyadan çok sayıda kişi, İzmir'i ve İzmirliler'i hedef alan paylaşımlarda bulundu. Bazı yurttaşlar ise Cumhuriyet'e, "aHaber bile yapmadı böylesini", "Üç beş tık için değer mi", "Artık gazeteci çalıştırmıyor musunuz", "Böyle haber mi olur" şeklinde tepki gösterdi.

Skandal haberin tam metni ve dayandırdığı görsel şöyle:

İzmir'de kiralık ev fiyatları yüzde 25 zamlandı!

İzmir’de yaşanan depremin ardından kiralık evlere taleplerin artması üzerine, fırsatçılar kiraları yüzde 25 oranında artırdı.

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüyle ortaya çıkan durum, bu kadar da olmaz dedirtti.

22 Ekim 2020 tarihinde 2 bin 100 lira olan kira bedeli, sadece 9 gün sonra depremin etkisiyle 2 bin 650 liraya çıkarıldı.

Kısa sürede yayılan bu görüntüyle ortaya çıkan fırsatçılık, 17 Ağustos 1999 depreminde bir şişe suyu bile astronomik fiyatlarla satan esnafları hatırlattı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir