MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP lideri Özel: ''İzmir'in hak ettiği bir listemiz var''
Politika
31 Ocak 2024 Çarşamba 20:21

CHP lideri Özel: ''İzmir'in hak ettiği bir listemiz var''

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir adayları ile ilgili gelen eleştilere yanıt verdi. Özel, "İzmir adayları açıklandığı noktada herhalde tarihimizin en az olumsuz tepki alan ve en olumlu tepki alan listesi. Otuz aday gösterdik, dokuzu kadın, on dört tanesi 40 yaş altı. Eğitimleri iyi, en az bir yabancı dil bilen, iki dil bilen, üniversite eğitimlerinin üstüne yüksek lisans yapmış arkadaşlar. Pırıl pırıl arkadaşlarımız. İzmir’in hak ettiği bir listemiz var" dedi. 

Atatürkçü Düşünce Derneği Cem Eren Kültür Merkezi'nin açılış töreni ve Prof. Dr. Muammer Aksoy'u Anma Töreni’ne katılan Özel, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

İzmir adaylarının açıklanmasının ardından gelen tepkilerle ilgili soruya yanıt veren Özel, "Her aday ilan ettiğinizde ilan edilmeyen adaylar, yakınları bir rahatsızlık duyabilirler, tepki olabilir. Bugünlerde hele hele İzmir adayları açıklandığı noktada herhalde tarihimizin en az olumsuz tepki alan ve en olumlu tepki alan listesi. Cumhuriyet tarihinde altı kadın belediye başkanının görev yaptığı yere ve son durumda üç kadın belediye başkanımızın olduğu yere dokuz kadın belediye başkanı görevlendirdik. Öyle kıyıdaki, köşedeki 20 bin nüfuslu üç ilçeye değil, CHP olarak 600-700 bin nüfuslu CHP’nin kalelerine Karşıyaka’ya, Konak’a, Karabağlar’a toplam dokuz ilçeye kadın adaylar koyduk. Biz sözde değil özde kadınları siyasete katacağımızı söylüyorduk" dedi.

"İZMİR'İN HAK ETTİĞİ BİR LİSTE"

Özgür Özel şunları kaydetti:

"Önümüzdeki dönemde de bu arkadaşlarımızın kent suçlarına karşı ve İzmir’i güzelleştirmek, hizmetleri sağlamak için oralara bu kadar iyi yetişmiş kadının eli değince İzmir’deki memnuniyeti herkes görecek. Biz bir de gençleşme vaat ettik. Otuz aday gösterdik, dokuzu kadın, on dört tanesi 40 yaş altı. Eğitimleri iyi, en az bir yabancı dil bilen, iki dil bilen, üniversite eğitimlerinin üstüne yüksek lisans yapmış arkadaşlarımız, belediyecilik eğitimleri almış arkadaşlarımız, pırıl pırıl arkadaşlarımız. İzmir’in hak ettiği bir listemiz var. Görevi bırakan arkadaşlarımıza hiçbir sözümüz yok. Mustafa İduğ, kötü bir belediye başkanı değildi ancak görevlendirilmedi paylaştığı mesaj; ‘Partime katkı olabilecek her yerde seçim sürecinde çalışmak istiyorum’ diye ben kendisine whatsapp üzerinden teşekkür ettim, telefonla teşekkür ettim, bir kez de buradan teşekkür ediyorum. İzmir’de öyle şimdiye kadar en az tepkiyi alan listedir.”


 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir