MENÜ
İzmir 25°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Veli Aksoy'a son veda
Güncel
2 Şubat 2022 Çarşamba 12:45

CHP'li Veli Aksoy'a son veda

İzmir'de 72 yaşında hayatını kaybeden, CHP eski MYK üyesi ve 18, 19, 20. dönem milletvekili Veli Aksoy için CHP İzmir İl Başkanlığı'nda tören düzenlendi.

Törene merhum Veli Aksoy'un oğlu Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve ailesinin yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Meclisi Birinci Başkan Vekili Mustafa Özuslu, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal, Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Foça Belediye Başkanı Fatih Gürbüz, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğullarından, CHP Menemen İlçe Başkanı Ömer Güney, il yöneticileri ve çok sayıda partili katıldı.

"O BENİM KAHRAMANIMDI"

Menemen eski Belediye Başkanı Serdar Aksoy, 12 Eylül 1980 darbesinden sonra insanların sokağa çıkamadığı, korktuğu, sindiği bir ortamda Kemal Anadol, Veli Aksoy, Osman Özgüven (Dikili eski Belediye Başkanı) gibi isimlerin İzmir'de bir rüzgar estirdiğini belirtirken, "SODEP ile Halkçı Parti’nin birleşmesiyle birlikte SHP oldu. Çok partili siyasal yaşamda, hiçbir zaman kazanamadığımız Menemen’de, onun SHP İlçe Başkanlığı döneminde, Kadir Yıldırım ağabeyimizin adaylığında, 1985’te ilk defa seçim kazanıldı. Ve mücadele devam etti. Herkesin annesi, babası kendisi için kahramandır. O da benim kahramanımdı” dedi.

Gözyaşlarına hakim olamayan Serdar Aksoy, konuşmasını tamamlayamadı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de Veli Aksoy'un hayatını emek ve demokrasi mücadelesine adayan isimlerden biri olduğunu söyledi.

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır ise "40 yıllık mücadele arkadaşım, yoldaşım" diye seslendiği Veli Aksoy'un bildiği tüm doğruları insanların yüzüne söyleyen, dürüst bir yapısı olduğunu anlattı.

Cenaze, törenin ardından toprağa verilmek üzere Foça'ya götürüldü.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir