MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Sındır'dan 19 Mayıs mesajı!
Politika
18 Mayıs 2022 Çarşamba 11:01

CHP'li Sındır'dan 19 Mayıs mesajı!

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramına ilişkin yaptığı basın açıklamasında 19 Mayıs 1919’un Anadolu direnişinin dönüm noktası olduğunu, bu dönüm noktasının da eşsiz bir zafer ve tam bağımsızlıkla taçlandığını söyledi. 

Sındır, “103 yıl önce başlayan kavga esir yaşamaktansa onurluca ölmeyi göze alanlarla; emperyalizmin kucağındaki sarayın ve işbirlikçilerin ‘Kuvayı İnzibatiye’yi kurduracak kadar onurunu kaybedenlerin savaşıydı” dedi.

“BİR MİLLETİN VAR OLUŞ ATEŞİNİN YAKILDIĞI GÜNDÜR”
Türkiye'nin sahipsiz olduğunu düşünen emperyalistlerin istedikleri yeri işgal ettikleri bir anda Mustafa Kemal ve yurtseverlerin tüm dünyaya 19 Mayıs 1919’da net bir mesaj verdiğini ifade eden Sındır, “1919 senesi Mayıs’ının 19'uncu günü Samsun'a adım atanlar bir ulusun küllerinden yeniden doğuşunu sağlayan, kaderini değiştiren ve Anadolu tarihinin en büyük ve kararlı adımını attanlardır. 19 Mayıs Mustafa Kemal Paşa ve kurmaylarınca bir milletin var oluş ateşinin yakıldığı gündür. Tarihin derinliklerinde kendine köklü bir yer edinmiş, ulus olma bilincine erişmiş fakat yoksul ve bitap düşmüş bir milletin yeniden dizlerinin üzerinden ayağa kalktığı bir gündür” dedi.

“MİNNETTARIZ”
19 Mayıs’ın emperyalizme bir meydan okuma, demokrasiye, özgürlüğe, bağımsızlığa ve cumhuriyete giden yolda milat olduğunu söyleyerek sözlerine devam eden Sındır, “103 yıl önce başlayan kavga esir yaşamaktansa onurluca ölmeyi göze alanlarla; emperyalistlerin, emperyalizme mutlak teslimiyet içinde olan sarayın, ‘Kuvayı İnzibatiye’yi kurduracak kadar onurunu kaybedenlerin ve çocukları, kadınları katledecek kadar vicdan yoksunu olan kirli işbirlikçilerin savaşıydı. Tarihin en büyük hürriyet kavgası 19 Mayıs 1919’da başladı. İçeride, dışarıda bu onurlu tarihi kirletmeye, kirli tarihlerini de örtmek için o günün kirli işbirlikçilerine öykünenlere asla geçit vermeyeceğiz. 1919 senesi Mayıs’ının 19'uncu günü Samsun’a çıktı ve bir ulusun makus talihini değiştirdi, var ol paşam. Minnettarız” dedi.

“AYDINLIK BİR TÜRKİYE YENİDEN GENÇLERİMİZİN OMUZLARINDA YÜKSELECEK”
Sındır, sözlerini şöyle sonlandırdı:

“Çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine ulaşma idealinden asla vazgeçmeyen, bizlere bağımsız ve özgür bir ülke bırakabilmek için en ağır bedelleri ödeyen, aklın ve bilimin ışığında devrimler ortaya koyan Mustafa Kemal Atatürk ve onun gibi vatan, millet davasına hayatlarını adamış atalarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hiç şüphem yok ki; aydınlık ve çağdaş bir Türkiye; yine, yeniden gençlerimizin omuzlarında yükselecektir.”
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir