MENÜ
İzmir 31°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Sertel'den kamu personeline kira yardımı için kanun teklifi
Güncel
18 Aralık 2022 Pazar 12:32

CHP'li Sertel'den kamu personeline kira yardımı için kanun teklifi

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, büyükşehir statüsündeki kentlerde, kamu kurumları ve yerel yönetimlerde görev yapan memur ve sözleşmeli personele aylık net 2 bin TL kira yardımı yapılmasına yönelik kanun teklifi verdi.

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, özellikle büyükşehirlerdeki kiraların önceki yıllara göre 3-5 kat arttığını vurguladı. TBMM’ye sunduğu, Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılmasını öngören kanun teklifi ile 30 büyükşehir belediyesi sınırları içerisinde çalışan memur ve sözleşmeli personele aylık 2 bin TL kira yardımı yapılmasının amaçlandığını belirten Sertel, yardım tutarında ise Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan TÜFE’nin (Tüketici Fiyat Endeksi) dikkate alınmasını istedi.

BÜYÜKŞEHİRLERE TAYİNİ ÇIKANLAR “YANDIM” DİYOR

Kanun teklifi ile ilgili bir açıklama yapan CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, “Büyük kentlere tayini çıkan memurlar çok büyük sıkıntı yaşıyor. Çünkü ev kiraları geçtiğimiz yıllara oranla yüzde 200-300 oranında yükseldi ve devlet memurları İstanbul’a, Ankara’ya, İzmir’e, Adana’ya, Mersin’e Antalya’ya tayini çıktığı zaman ‘yandım’ diye bağırıyor. Çünkü en düşük kira büyük kentlerde 7-8 bin liradan başlıyor ve memurların maaşları kiraya yetmiyor. İşte bu nedenle Meclis’e bir kanun teklifi verdim” dedi.

MAAŞLARI KİRAYA GİDİYOR

Büyükşehirlerde görev yapan memurların perişan halde olduklarını dile getiren Sertel, şunları söyledi:

“Milletvekillerine sesleniyorum. Memurların hali perişan. Çocukları ile geldikleri büyük kentlerde maaşlarının üçte ikisi kiraya gidiyor. Lojman yok, barınacak ev yok. En kötü koşullarda yaşasalar bile maaşlarının büyük kısmını kiraya yatırmak zorunda kalıyorlar. O nedenle bütün milletvekillerinin duyarlı olmasını ve memurların maaşlarına kira yardımı yapılması noktasında destek vermesini istiyorum. Memurlar, Samsun’da, Muğla’da, Antalya’da, İzmir’de, Ankara’da, İstanbul’da gerçekten sıkıntı içerisinde. Onlara maddi destek için kira yardımı olan ikişer bin liranın kanunla düzenlenerek verilmesini Meclis’e sundum. Sunmak bizden oylama siyasi partilerden. Bu konuda destek bekliyorum. Destek verenlere de şimdiden teşekkür ediyorum.”
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir