MENÜ
İzmir 32°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Polat'tan AK Partili Saygılı'ya yanıt...
Politika
28 Haziran 2024 Cuma 21:57

CHP'li Polat'tan AK Partili Saygılı'ya yanıt... "Su zammı TÜİK enflasyonunun gerisinde"

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin su zammını eleştiren AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'ya yanıt verdi. Polat, "TÜİK’in çarpıtılmış rakamlarına göre bile enflasyon yüzde 75’i geçmiş durumda. Daha bugün elektriğe yüzde 38 zam oranı açıklandı. Son 1 yılda yapılan %45’lik artış, TÜİK’in açıkladığı enflasyonun çok gerisinde" dedi.

SONKALEİZMİR-Sosyal medya hesabından açıklama yapan CHP İzmir Miletvekili Mahir Polat, AK Parti cephesinden gelen su zammı eleştirilerine yanıt verdi. Polat şunları kaydetti:

"TÜİK’in çarpıtılmış rakamlarına göre bile enflasyon yüzde 75’i geçmiş durumda. Daha bugün elektriğe yüzde 38 zam oranı açıklandı.  Size göre asgari ücretliye sıfır zam açıklayıp, emekliyi sefalete mahkûm edip, yurt dışı çıkış harcına yüzde 900 zam istemekle bütçe idare etmek kolay. En büyük gider kalemini elektrik faturaları oluşturan bir kurum nasıl ayakta kalacak, nasıl yatırım yapacak. Personel maaşlarını nasıl ödeyecek.

Bu zamlar bizim de içimize sinmiyor. Yine de bu kademeli zam ile birlikte son 1 yılda yapılan %45’lik artış, TÜİK’in açıkladığı enflasyonun çok gerisinde. İZSU idaresinin tüm şartlarını zorlayarak bu yükü vatandaşlara olabildiğince az yansıtmaya çalışıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’ın 180 günlük Hızlı Eylem Planı kapsamında sosyal destek uygulaması olarak yüzde 25 indirime gidilen 0-4 m³ arası tüketimi kapsayan birinci kademeye zam yapılmadı. Uygulanan indirimli tarifeyle birlikte artışın kurum gelirlerine yansıma oranı sadece yüzde 30’da kaldı.  Ayrıca hükümetin mağdur ettiği emeklileri ücretsiz ve indirimli tarifelerle yine İzmir Büyükşehir Belediyesi destek oluyor."

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir