MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Onbaşıoğlu'dan Gezi Parkı Davası'nda verilen cezalara tepki: ''Talimatla verilen siyasi bir karar''
Politika
29 Eylül 2023 Cuma 16:15

CHP'li Onbaşıoğlu'dan Gezi Parkı Davası'nda verilen cezalara tepki: ''Talimatla verilen siyasi bir karar''

Yargıtay'ın 8 sanıklı Gezi Parkı davasının karara bağlanmasının ardından CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu'dan sert açıklama geldi. Başkan İpek Onbaşıoğlu; "Bu ülkede hukuk ölmüştür! Bu ülkede adalet yoktur!" vurgusunu yaptı.

Yargı organının keyfi şekilde siyasetlerine alet eden Akp Hükümetinin, Gezi Davası kararı ile yeni bir skandala daha imza attığını öne süren Onbaşıoğlu; "Bu skandallar silsilesi ne yazık ki vatandaşların adalete olan inancını zedelemektedir. Verilen hukuk dışı kararlar; Laik, Demokratik Cumhuriyetin temel ilkelerinden biri olan ‘Güçler Ayrılığı’ ilkesinin önemini bizlere bir kez daha hatırlatmaktadır. Yasama, Yürütme ve Yargı organlarının, tek adam rejimi ile tek bir kişide toplanması, bu ve bunun gibi hukuksuz kararların çıkmasına ne yazık ki zemin hazırlamaktadır" dedi.

14-28 Mayıs Genel Seçim sürecinde Parlamenter Sistemin önemini bir kez daha hatırlatan CHP Efes Selçuk İlçe Başkanı İpek Onbaşıoğlu; "Üstüne basa basa vurguladığımız, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem’in önemini, bu gibi hukuk dışı kararlarla ne yazık ki daha iyi anlıyoruz. Gezi davası kararı açıkçası şunun ilanıdır; Bu ülkede hukuk ölmüştür! Bu ülkede adalet yoktur!" ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir