MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Kılıç, Geri Gönderme Mezkezi'ndeki menüye isyan etti!
Güncel
29 Nisan 2022 Cuma 11:04

CHP'li Kılıç, Geri Gönderme Mezkezi'ndeki menüye isyan etti!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Geri Gönderme Merkezleri'nde kalanlar için hazırlanan menülere tepki gösterdi. Yapılan anlaşmada püreli rosto köfte, sulu köfte, orman kebabı, kağıt kebabı, ekşili köfte, özbek pilavı, dondurma, tulumba tatlısı, hamburger gibi yemeklerin yer aldığını belirten Kılıç ''Pazarlardan atık toplayan vatandaşımız bu imkanlara ancak uzaktan bakabiliyor'' dedi. 

CHP Milletvekili Av. Kılıç, konuyla ilgili hazırladığı yazılı soru önergesini İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sundu. 

Kılıç, yaptığı açıklamada, mültecilere insanca yaşamın koşullarını hazırlamanın devletlerin sorumluluğunda olduğunu belirterek, “Bu anlamda ayrımcı ve nefret içeren söylemleri bir kenara bırakalım; ancak yaşadığımız ekonomik buhranın vatandaşlarımıza faturasını düşünürsek, bir de ülkemize kaçak yollarla giren mültecilerin külfetine katlanmak akıl karı gibi değil” dedi.

“Kaçak mülteciler yiyor, faturayı vatandaşımız ödüyor” diyen Av. Sevda Erdan Kılıç, milletin sofrasında hayalini kurduğu yemeklerin, İzmir'deki Harmandalı Geri Gönderme Merkezi'ndeki kaçak göçmenlere sunulduğunu ifade etti. Kılıç, “Milletimize kuru ekmek yiyin” diyenlerin, söz konusu mülteciler olunca elinin bir anda bollaştığını şaşkınlıkla izlediklerini belirtti. Kılıç ayrıca bu zihniyetin, Konya’da yabancı uyruklu öğrencilere ulaşımı bedava yapıp külfetini kendi öz evladının sırtına yükleyenlerle aynı zihniyet olduğunu da söyledi. 

“Kaçak mültecilere ziyafet, kendi vatandaşımıza ise şükret!” 

CHP İzmir Milletvekili Av. Kılıç, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“23 Mart’ta imzalanan sözleşmeye göre yüklenici firma yemek hizmetini, 306 gün ve günde ortalama 1800 öğün, yüzde 20 artı-eksi opsiyonlu olacak şekilde 31 Aralık 2022 tarihine kadar 550 bin 800 öğün olarak verecek. Ayrıca günün her saati istenilen çeşit kumanya Harmandalı Geri Gönderme Merkezi idaresi tarafından talep edilebileceği gibi, yapılan bu hizmet karşılığı yemek ve kumanyanın ayrı ayrı faturalandırılacağı, hakkedişlerinin de bu doğrultuda düzenleneceği teknik şartnamede yer alıyor.
Teknik şartnamede bahsi geçen örnek menüye baktığımızda; etli kuru fasulye, püreli rosto köfte, sulu köfte, orman kebabı, kağıt kebabı, ekşili köfte, özbek pilavı, dondurma, tulumba tatlısı, hamburger ve birçok vatandaşımız için lüks olan yemekler. Yaz mevsimine ayrı kış mevsimine ayrı hazırlanmış menülerde yer alan kahvaltı, öğle yemeği ve akşam yemeğinde 3 öğün sunulan bu imkanlara milletimiz ancak uzaktan bakabiliyor. Bunları göçmenler yemesin’ demiyoruz, tabi ki yesinler ama iktidar bu imkanları, bu yemekleri göçmenlere sunduğu gibi kendi vatandaşına da sunsun, vatandaşlarını çöplerden ve pazarlardan artık toplamaya mahkum etmesin. Bunun için de ekonomide deneme yanılma yöntemini terk ederek, kararlı politikalar geliştirmek ve liyakatlı yöneticileri işin başına getirmek gerekmektedir. Ancak bu kararlılık ve liyakat anlayışı AKP zihniyetinde bulunmamaktadır.”

“Mültecilere sağladığın imkanlardan vatandaşlarımıza yok mu?”

Kılıç, sözlerine şöyle devam etti:

“Onların vergileriyle, ülkemize elini kolunu sallayarak sınırlarımızdan giren kaçak mültecilere ziyafet çekiyorsunuz, vatandaşımıza ise şükret diyorsunuz. Bu kabul edilebilir değil, bu vicdani değil. Sen kendi vatandaşına sağlamadığın imkanları Afgana, Pakistanlıya, Suriyeliye sağlarsan, vatandaş da ‘ellere var da bize yok mu?’ diye haklı bir şekilde sorar. Biz de Sayın Süleyman Soylu’ya soruyoruz; İzmir Geri Gönderme Merkezi’ndeki 7 Milyon Liranın üzerindeki ihale ile mültecilere sağladığın imkanlardan vatandaşlarımıza yok mu? Bu vatandaş hep hesabı mı ödeyecek? Geri Gönderme Merkezleri için yaptığınız ihalelerle kimleri zengin ettiniz? Hakikaten yüklenici firmalar bu menülere uyuyor mu? Bu sorulara bir an önce cevap bekliyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir