MENÜ
İzmir 35°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Beko'dan iktidara Ukrayna uyarısı!
Politika
1 Mart 2022 Salı 13:14

CHP'li Beko'dan iktidara Ukrayna uyarısı!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Rusya-Ukrayna savaşı konusunda iktidara Atatürk'ün, "Yurtta barış, dünyada barış" sözünü anımsatarak, "Konuya kişisel ve Batı'nın penceresinden değil, kendi ülkemizin, halkımızın çıkarlarını düşünerek bakmalıyız" dedi.

Rusya-Ukrayna savaşını değerlendiren Kani Beko, Türkiye'nin etrafında, hiç istemedikleri bir savaş tehlikesinin olunduğu belirterek "Atatürk'ün, " Yurtta barış, dünyada barış" sözlerinin bir taraftan yurt içinde huzur ve sükunu, güven içinde yaşamayı, diğer taraftan da milletlerarası barış ve güvenliği anlatır. Yani bu cümle hem iç politikanın, hem de dış politikanın temel dayanağıdır. Bugün bu sözün ne kadar anlamlı ve önemli olduğunu bölgemizde yaşanan savaşlar ve sonuçlarına baktığımızda ne kadar kıymetli bir dış ve iç politikayı ortaya koyduğunu görüyoruz. Mavi gözlü Dev dışarıda ve içeride barışı inşa etmişti" dedi.

 TÜRKİYE DIŞARIYA TAM BAĞIMLI HALE GETİRİLDİ
Ukrayna'nın bağımsızlığını, egemenliğini ve toprak bütünlüğünü hiçe sayan ve uluslararası hukukun açık bir ihlali olan bu kararı Cumhuriyet Halk Partisi olarak desteklemediklerini söyleyen CHP'li Beko, krizin mali etkilerine dikkat çekerek, "Biz savaştan değil barıştan yana olan bir gelenekten geliyoruz. CHP uluslararası ilişkilerde emrivakilere ve hukuku ihlal eden her türlü gelişmeye karşı çıkan bir anlayışa sahiptir. Bu kararın yaratabileceği sakıncaların önlenebilmesi için tarafların hızlıca yapıcı ve barışı esas alan bir diyalog içine girmelerini gerekli görüyoruz. Bu krizin ülkemize büyük mali etkileri olabilir. Bunun altını bir kez daha çizmek istiyorum. Bu iki ülke de dahil, AKP'nin üretimi dışlayan, rant ve betondan yana olan kötü ekonomi yönetimi ve politikaları yüzünden Türkiye dışarıya tam bağımlı hale getirildi" dedi. 
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir