MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Beko'dan Atilla İlhan çağrısı!
Güncel
23 Şubat 2022 Çarşamba 11:15

CHP'li Beko'dan Atilla İlhan çağrısı!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir Bornova’da Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın 2021 Eylül ayında  açtığı Edebiyat Müze Kütüphanesi’nin adının Attila İlhan Edebiyat Müze Kütüphanesi olması için başlatılan kampanyaya destek verdi. 

İzmir’de önemli bir eksikliği tamamlayan İzmir Edebiyat Müze Kütüphanesi’ne Atilla İlhan'ın adının verilmesini isteyen İzmirli sanatseverler uzun zamandır kampanya yürütüyor.

İzmirli yazar Recai Şeyhoğlu önderliğinde müzeye İzmir’in önemli değerlerinden Atilla İlhan’ın adının verilmesi için başlatılan imza kampanyasının ardından İzmirli sanatçılar ve sanatseverlerden oluşan bir grup müze önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada müzenin isminin Atilla İlhan Edebiyat Müze Kütüphanesi olması çağrısı yapıldı. 

CHP İzmir milletvekili Kani Beko da yapılan çağrıya destek verdi. Beko, ''Türkiye genelinden çok kıymetli isimlerin imza vererek katıldığı bu çağrıyı biz de yineliyor ve Atilla İlhan Edebiyat Müze Kütüphanesi isminin buraya çok yakışacağını, İzmirlilerin çok daha fazla içine sinecek bir iş yapılmış olacağını vurguluyoruz. Bu çağrıya Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın kulak vermesini istiyoruz. Sanatseverlerin de dediği gibi Türkiye’de kurulan tüm Edebiyat Müze Kütüphanelerine o şehrin veya yörenin değerli edebiyat ustalarının ismi verilirken İzmir’dekinin de ismen zenginleştirilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir