MENÜ
İzmir 26°
Son Kale İzmir
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
CHP'li Beko: Yeni bir ''yandaşa peşkeş'' projesi mi!
Güncel
23 Eylül 2022 Cuma 11:21

CHP'li Beko: Yeni bir ''yandaşa peşkeş'' projesi mi!

CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, İzmir Balçova’da 40 yıldır hizmet veren Balçova Aqua City adlı su parkının kapatılmasını Meclis gündemine taşıdı.  Alanın halkın kullanımından alınarak beş yıldızlı termal otel inşa edileceğini söyleyen Beko, “Yeni bir yandaşa peşkeş projesi mi?” sorusunu yöneltti. 

İzmir’in bir çok bölgesinde, yeşil alan olarak kullanılacağı söylenen bölgelerde rant peojelerinin yükselmeye başladığını söyleyen Beko, ''İzmir Balçova’da 31 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla; jeotermal kaynağı, üç adet yarı olimpik yüzme havuzu, 22 kaydırağı, büfe ve kafeteryası olan ve 40 yıldır yöre halkına hizmete veren su parkının; İzmir Valiliği’nin kararıyla faaliyetlerinin durdurulduğu bilgisi kamuoyuna yansımıştır. 142 personelin istihdam edildiği Balçova Aqua City'nin faaliyetinin, termal otel inşaatı için durdurulduğu belirtilmektedir. Yakın zamanda İzmir’in en güzel yerlerinin peşkeş çekildiği, bedelsiz verildiği ve o yapıların hiç bir değer gözetilmeksizin yıkılması sonucu büyük bir kamu zararının oluştuğu bilinmektedir. Denize sıfır araziler ya da tesisler yandaşlara peşkeş çekilmektedir. İzmir Balçova Aqua City’nin faaliyetleri de bu amaçla mı durudulmuştur?” dedi.

CHP’li Beko şu soruları yöneltti: 

-Adı geçen su parkı tam olarak hangi gerekçe ile kapatılmıştır? Hedeflenen yarar, amaç nedir? 

-İlgili alanın yenilenerek halkın kullanımın devamının sağlanması mümkün değil midir? 

-İzmir’in Balçova ilçesinde yer alan bu tesisten her gün ortalama olarak kaç yurttaş yararlanmaktaydı? Bu tesisin kapatılması kararı alınırken yurttaşlara danışılmış mıdır? 

-Tesiste istihdam edilen personelin tazminatları ödenmiş midir? Ödenmediyse, ne zaman ödenecektir? Kendilerine mesleklerine uygun yeni çalışma alanları bulunmuş mudur? 

-İzmir Valiliğince yapılan açıklamada, tesisin yerine beş yıldızlı termal otel inşa edileceği belirtilmiştir. Bu otelin inşaatı için gerekli yasal prosedür takip edilmekte midir?  Bu alan için ihaleye çıkılmış mıdır? Otel hangi model gözetilerek yapılacaktır?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2024 Son Kale İzmir